x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Victorie cu orice preţ!"

"Victorie cu orice preţ!"

de Marius Mihalcea    |    04 Apr 2009   •   00:00
"Victorie cu orice preţ!"
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Acesta este motto-ul dinamoviştilor înaintea confruntării de azi, din Ştefan cel Mare. În schimb, giuleştenii lasă senzaţia că s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate.



După două săptămâni de pauză, întrecerea internă aduce în prim-plan meciul de foc dintre liderul clasamentului la zi al Ligii 1, Dinamo, şi cea mai în formă echipă a returului, Rapid. O partidă al cărei deznodământ ar putea clarifica într-o oarecare măsură, ori, din contră, complica şi mai mult situaţia la vârf, cele două formaţii fiind despărţite în momentul de faţă de numai cinci puncte.

PREGĂTIRI SUMARE
Atât tehnicianul lui Dinamo, Mircea Rednic, cât şi cel al Rapidului, Marian Rada, s-au arătat nemulţumiţi de faptul că în săptămâna premergătoare partidei de azi au avut la dispoziţie un lot restrâns, mai mulţi jucători ai celor două echipe fiind convocaţi la reprezentativele ţărilor lor. "Nu prea am avut avantaje în această pauză, pentru că n-am avut la dispoziţie nici măcar un lot de handbal. A trebuit să completez lotul cu jucători de la echipa a doua, altfel nu m-aş fi descurcat. Oricum, chiar dacă această întrerupere a campionatului ocazionată de meciurile din preliminariile CM 2010 a fost un dezavantaj pentru Dinamo, trebuie să învingem cu orice preţ", a declarat "Puriul", care a fost văduvit de prezenţa la antrenamente a nu mai puţin de şapte jucători, toţi piese de bază în angrenajul echipei sale: Lobonţ, Tamaş, M. Niculae, Moţi, Torje, N'Doye şi Ze Kalanga. Aceeaşi situaţie şi în tabăra "alb-vişiniilor", C. Lazăr, Herea, Dobroiu, Bozovici şi Djalovici revenind sub comanda lui Marian Rada abia la şedinţa de pregătire de aseară.

NICULESCU, TITULAR
Accidentat în meciul cu Gloria Buzău, Claudiu Niculescu a ţinut să-i asigure pe fanii dinamovişti că va fi pe teren contra Rapidului. "Cred că sunt pregătit pentru derby, în proporţie foarte mare voi fi pe teren. Nu a fost o strategie accidentarea mea, doar că m-am vindecat mai repede decât se pronostica. Suntem favoriţi, dar asta nu înseamnă că meciul este câştigat dinainte. Trebuie să muncim şi să învingem, egalul nu ne mulţumeşte în nici un fel", a spus "Clau-gol". De partea cealaltă, directorul tehnic al Rapidului, Nicolae Manea, a spus: "Avem un grup unit şi puternic, aşa cum nu l-am văzut în perioada în care echipa era antrenată de Jose Peseiro. Nu vom merge în Ştefan cel Mare să ne apărăm, pentru că avem obligaţia să câştigăm. Totuşi, dacă e să fiu realist, trebuie să spun că ne-ar avantaja şi un rezultat de egalitate. Oricum, vom juca deschis şi vom ataca. Atuurile noastre în acest meci sunt forma bună şi plăcerea de a juca".

Bratu: "Ei, lăudaţi, noi primii"

Indisponibil de mai multă vreme, atacantul "câinilor", Florin Bratu, va rata şi derby-ul de azi. "Cu Rapid nu am nici o şansă să joc, poate doar dacă îmi schimb piciorul. Sper să pot reveni pe teren spre finalul campionatului", a declarat "Bratone", care s-a referit apoi şi la trupa lui Marian Rada: "Va fi greu cu Rapid, care este o echipă în formă. Nu ştiu însă dacă ei joacă cel mai bun fotbal, asta se va vedea la ora jocului. Ei au fost echipa lăudată în ultimul timp, dar tot noi suntem pe primul loc. Eu nu cred că Rapid nu are bani. Dacă nu aveau bani, erau memorii, aşa cred că e doar de ochii presei. Cu siguranţă e o stratagemă". Bratu s-a accidentat în partida din deplasare cu CFR Cluj (0-1), din octombrie 2008, iar ulterior a suferit o intervenţie chirurgicală în Belgia, la clinica doctorului Martens.

4785-88577-peseirocopy.jpg

Peseiro mizează pe giuleşteni

Chiar dacă a fost forţat să plece din Giuleşti, Jose Peseiro (foto) urmăreşte cu interes evoluţia foştilor săi elevi, cărora le urează să cucerească titlul. "Rapid este pe locul trei şi sunt fericit că echipa se luptă să câştige campionatul şi Cupa României. Mai vorbesc cu jucătorii de la Rapid şi acum, le spun mereu să lupte, să dea maximum pentru club. În momentul de faţă, Rapid este una dintre cele mai în formă echipe, ceea ce este minunat. Dacă Rapidul ar câştiga campionatul, ar fi fantastic", a spus tehnicianul portughez, care în prezent ocupă funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Arabiei Saudite.

×
Subiecte în articol: sport rapid