x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victorie în stil italian

Victorie în stil italian

de Daniel Stan    |    31 Aug 2009   •   00:00
Victorie în stil italian
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Între cei doi tehnicieni din Peninsulă, Dario Bonetti a pregătit mai bine derby-ul de România, în timp ce omologul său de pe banca Stelei, Cristiano Bergodi, nu a putut reacţiona în momentele de cumpănă.



Patronul Stelei, Gigi Becali, spunea înainte de meci: "Dacă batem pe Dinamo, nu ne mai opreşte nimeni". De partea cealaltă, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării din "Ştefan cel Mare", Nicolae Badea, a reacţionat mai ponderat: "Este prea devreme, nu se poate decide un titlu în etapa a 5-a". Ambele echipe veneau după calificări în grupele Europa League, cu un plus pentru "câini", în urma succesului cu Slovan Liberec, în care puţini mai credeau. Cristiano Bergodi a avut probleme în alcătuirea primului "unsprezece", în timp ce Dario Bonetti a schimbat aproape întreaga echipă comparativ cu partida de la Liberec. Cele două mari rivale au trecut peste perioada de studiu, jucându-se în viteză, pe contre. După două situaţii de ambele părţi, Torje, respectiv Onicaş, dinamoviştii au deschis scorul prin Tamaş, în urma unui corner. Partea secundă a fost una de uzură, fără mari ocazii. Dinamo a ştiu să-şi gestioneze avantajul, iar Steaua şi-a arătat neputinţa. "Normal că sunt supărat, m-a bătut o echipă care a dormit pe teren. Este adevărat, nici noi nu am jucat. Nu a fost nici un derby, mai mult circ", a declarat finanţatorul Stelei, Gigi Becali.

Stadion: "Steaua"
Spectatori: 22.000
A marcat: Tamaş ('23)
Arbitri: M. Bergonzi - S. Ghiandai, M. Giordano (toţi Italia)

Echipele:
Steaua: Tătăruşanu - Golanski, Baciu ('27 Ninu), Ghionea, P. Marin - Szekely ('62 Ochiroşii), A. Ionescu, Onicaş ('46 Grzelak), Nicoliţă - Surdu, Kapetanos. Antrenor: Cristiano Bergodi

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Tamaş, L. Goian, Pulhac - Torje, L. Rus, N'Doye, Ad. Cristea ('70 Zicu) - A. Cristea, M. Niculae ('70 Dănciulescu). Antrenor: Dario Bonetti

"Peluza Sud" a plecat
Înaintea partidei nu au fost incidente între suporterii celor două echipe, existând totuşi doar câteva altercaţii izolate. Fanii dinamovişti au fost escortaţi de la staţia de metrou "Semănătoarea" de un grup numeros de forţe de ordine. În stadion, suporterii Stelei de la "Peluza Nord" au întrerupt de câteva ori jocul după ce au aruncat pe gazon petarde. În schimb, fanii stelişti de la "Peluza Sud", cei mai agresivi contestatari ai patronului Gigi Becali, au părăsit stadionul după golul dinamoviştilor înscris de Tamaş. Asta nu înainte de a scanda împotriva finanţatorului "roş-albaştrilor".

Becali a răbufnit
La finalul partidei, patronul Stelei, Gigi Becali, a răbufnit în termeni duri la adresa unor jucători, dar şi a preşedintelui Valeriu Argăseală. "Eu nu am văzut-o pe Dinamo pe teren, am văzut doar tâmpenia lui Szekely de la golul lor. Am simţit eu că nu avem forţă, dar asta e. Andrei Ionescu a fost şi el mort. M-a supărat şi Bergodi, a făcut o mare greşeală când l-a schimbat pe Onicaş", a declarat finanţatorul din Ghencea. Becali a mai adăugat referitor la polonezul Grzelak: "Este un circar, dar dacă Bergodi a vrut circ, l-a avut. Eu am fost un tâmpit când i-am lăsat pe Marius Ianului şi pe Argăseală să se ocupe de transferuri".

"Mă bucură enorm această victorie, mai ales că am câştigat în Ghencea. Am demonstrat că Dinamo are caracter. Arbitrajul italienilor a fost echidistant, probabil dacă erau români presiunea era mai mare"

Cristi Borcea - preşedinte executiv Dinamo


×
Subiecte în articol: sport