x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Visul continuă

Visul continuă

de Delia Gomoescu    |    Daniel Stan    |    09 Mar 2008   •   00:00
Visul continuă

Trupa lui Marius Lăcătuş a revăzut pentru o perioadă filmul partidei cu Poli Iaşi, însă tehnicianul stelist a mutat perfect după pauză şi a găsit cheia victoriei în faţa unei echipe care s-a mobilizat exemplar.

PANDURII – STEAUA 0-1 - Roş-albaştrii s-au chinuit o oră


Trupa lui Marius Lăcătuş a revăzut pentru o perioadă filmul partidei cu Poli Iaşi, însă tehnicianul stelist a mutat perfect după pauză şi a găsit cheia victoriei în faţa unei echipe care s-a mobilizat exemplar.

 

Steliştii au fost aşteptaţi ca adevărate vedete de suporterii proprii din Târgu Jiu, însă pe teren gorjenii au lăsat impresia că au şters cu buretele nereuşitele de până acum. Din păcate pentru ei, experienţa şi-a spus cuvântul la final.

 

PROLOG. Partida a fost precedată de acuze din partea rivalilor de la CFR Cluj, oficialii ardelenilor acuzând delegarea lui Sebastian Colţescu, considerat un arbitru de casă al grupării din Ghencea. “Mureşan este un om bolnav”, a replicat preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. La rândul său, patronul Gigi Becali a declarat înainte de joc: “Nu îmi fac probleme, o să câştigăm la multe goluri diferenţă”.

Acuzele clujenilor s-au dovedit nefondate însă, mai ales că în primele 5 minute gazdele i-au luat cu fulgi cu tot pe Ovidiu Petre şi Golanski, atacuri care impuneau cartonaşe galbene, dar nu s-a luat nici o decizie. Mai mult, “centralul” din Craiova i-a avertizat, corect, în prima jumătate de oră pe Petre şi Rădoi.

 

CURAJ. În absenţa golgeterului Nicolae Dică şi a lui Lovin, ambii suspendaţi, cu Neaga şi Petre Marin rămaşi la Bucureşti, Marius Lăcătuş a fost nevoit să schimbe sistemul. I-a retitularizat pe Ghionea şi Nicoliţă şi l-a urcat în linia mediană, la închidere, alături de Ovidiu Petre, pe căpitanul Mirel Rădoi. Omologul “Fiarei” de pe banca Pandurilor, Eugen Neagoe, a răspuns cu trei oameni de atac, Vasilache, Alexandru Piţurcă şi Ilie Iordache. Gorjenii nu s-au speriat de vedetele steliste şi au atacat cu mult curaj, având chiar şi o bară, prin Vasilache. Pe contraatac, roş-albaştrii au lovit prin Dayro Moreno şi Mendoza, însă şuturile acestora l-au evidenţiat pe portarul Mingote. Acelaşi Mendoza nu a găsit soluţia salvatoare la o lovitură liberă de la 18 metri, filmul primei părţi arătând o echipă gorjeană foarte responsabilitată şi fără teamă.

 

RESUSCITAŢI. Probabil că Lăcătuş a tunat la pauză, echipa sa arătând o altă faţă după reluare. Totuşi, marea ocazie au avut-o gazdele, însă Ilie Iordache a reluat peste poarta goală. “Fiara” a mutat perfect, Habibou în locul lui Nicoliţă, iar atacantul francez a stat la baza deschiderii scorului, reuşită de Ovidiu Petre (’65). Şi asta tot în urma unei faze fixe, la fel cum au fost şi cele trei reuşite din partida cu CFR Cluj. Până la final, Steaua s-a mulţumit să apere acest 1-0, în fapt principalul obiectiv care o menţine în lupta pentru titlu alături de CFR Cluj şi Rapid. De partea cealaltă, Eugen Neagoe a adus o schimbare evidentă în jocul Pandurilor, însă doar cu voinţă nu se poate rămâne în Liga 1.

 

×
Subiecte în articol: sport