x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Wimbledon sporește securitatea din cauza temerilor legate de protestele climatice

Wimbledon sporește securitatea din cauza temerilor legate de protestele climatice

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   22:00
Wimbledon sporește securitatea din cauza temerilor legate de protestele climatice
Sursa foto: Hepta

Șefii de la Wimbledon au întărit securitatea din cauza temerilor că activiștii pentru combaterea schimbărilor climatice ar putea perturba meciurile de la All England Club, după protestele de mare amploare de la alte evenimente sportive.

Trei protestatari de la Just Stop Oil au alergat pe teren în timpul celui de-al doilea test Ashes de la Lord's de săptămâna trecută, împrăștiind un praf portocaliu. Demonstrații similare au avut loc și în timpul Campionatul Mondial de Snooker și a finalei de rugby din Premiership engleză, în timp ce grupul a vizat și meciuri din Premier League.

Just Stop Oil dorește ca guvernul să pună capăt tuturor noilor explorări de petrol și gaze și a promis că nu va renunța la proteste până când nu va face acest lucru.

Directorul executiv al All England Club, Sally Bolton, a declarat luni, înainte de începerea meciurilor de la campionatul din 2023, că Wimbledon și-a sporit măsurile de securitate "în conformitate cu tabloul amenințărilor relevante", notează AFP.

"Bineînțeles că am ținut cont de ceea ce am văzut în alte părți, așa că securitatea a fost sporită în diferite locuri din incintă", a spus ea.

Bolton a subliniat securitatea sporită la porți și în jurul terenurilor și a spus că, la fel ca în anii precedenți, paznicii vor monitoriza mulțimile.

Directorul executiv a declarat că este important să se sublinieze faptul că Grand Slamul pe iarbă s-a angajat să fie "pozitiv din punct de vedere ecologic".

"Am face un apel la cei care participă la campionate să respecte faptul că ceilalți care vin la campionate vor să vadă tenisul în mod plăcut, în liniște și într-un mediu sigur."

Bolton a abordat, de asemenea, problema revenirii jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon în timpul briefingului său de presă, spunând că a fost o "decizie dificilă".

Jucătorii din ambele țări au fost interziși anul trecut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

"Credem că este decizia corectă pentru campionatele din acest an", a spus Bolton. "Toți acei sportivi concurează în calitate de neutri. Cu toții au semnat declarația".

Steagurile rusești și belaruse sunt interzise în All England Club.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: wimbledon securitate