x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Zenga ii raspunde lui Ioan Becali

Zenga ii raspunde lui Ioan Becali

01 Apr 2005   •   00:00

Cu doua zile inaintea debutului in Divizia A, antrenorul Stelei, Walter Zenga, l-a atacat pe impresarul Ioan Becali, care declarase recent ca parcursul "ros-albastrilor" in Cupa UEFA a fost norocos si ca mijlocasul Dorinel Munteanu pare depasit ca varsta.



  • de MIHAI IGIROSANU

  • IMPREUNA. Zenga (stanga) este alaturi de Dorinel Munteanu, mai ales ca jucatorul ii este si "secund" la echipa
    Cu prilejul conferintei de presa sustinute ieri, Zenga s-a aratat deranjat de declaratiile facute de Becali.

    REPLICA. "Rad, este incredibil. In loc sa spunem ca Munteanu este un exemplu pentru toti fotbalistii tineri din Romania, un model de profesionalism la varsta lui, 35, 36 sau 37 de ani, nu stiu exact cat are, care se antreneaza cu maxima seriozitate, noi avem oameni care sunt impotriva lui. Este inadmisibil", a spus Zenga. Tehnicianul stelist a precizat ca este normal ca impresarul Ioan Becali sa fie impotriva jucatorului: "L-am mai auzit intr-o emisiune spunand ca Steaua a avut noroc in cupele europene datorita noului regulament de desfasurare. Stim ca nu este fanul Stelei si ca tot ce se intampla la Steaua este o problema pentru el. Daca va veni timpul in care Dorinel Munteanu sa se retraga de la echipa nationala, va fi doar gandul lui Piturca, nu al lui Ioan Becali. Imi doresc ca Steaua sa fie lasata in pace de cei care nu au legatura cu noi. Nu mi s-a parut frumos fata de un fotbalist care joaca cu inima", a incheiat Zenga.

    IMPRESARUL AMENINTA
    La putin timp dupa ce Walter Zenga si-a incheiat conferinta de presa la stadionul din Ghencea, antrenorul Stelei a fost sunat pe telefonul mobil chiar de catre impresarul Ioan Becali, caruia ii replicase pe durata intalnirii cu ziaristii. Surse apropiate tehnicianului italian sustin ca procuratorul s-a aratat extrem de nervos, chiar iritat, vorbindu-i lui Zenga pe un ton foarte ridicat si nu in termenii cei mai placuti. "Cine te crezi tu aici? Iti promit eu ca te voi da afara din tara. Nu o sa mai antrenezi niciodata in Divizia A!", ar fi sunat una dintre amenintarile proferate de cunoscutul impresar. Din cauza debitului verbal de nestavilit al lui Becali, Walter Zenga nu a apucat sa spuna mare lucru pe durata convorbirii, care nu a fost mai lunga de cateva minute.

    VARIANTE OFENSIVE
    Antrenorul Stelei a declarat ca are destule variante pentru linia de atac, desi Oprita este accidentat, iar Ciocoiu a plecat in China. "Steaua are cinci atacanti: Oprita, Dinita, Cristea, Simion, Litu, plus posibilitatea de a juca in atac cu Dica sau cu Nicolita", a spus Zenga. Jucatorii stelisti vor pleca sambata spre Cluj-Napoca cu avionul, urmand ca drumul pana la Alba Iulia sa fie strabatut cu autocarul. Ei vor ramane la Cluj-Napoca pana marti, cand se vor deplasa la Bistrita, pentru meciul cu Gloria, restanta din etapa a 6-a. "Ultimul meci din campionat l-am jucat pe 5 decembrie, iar urmatorul va fi pe 3 aprilie. A trecut prea mult timp, dar nu este vina noastra ca inainte de meciul cu Villarreal din Cupa UEFA a venit zapada si am amanat si partida cu Rapid. Suntem uniti si ne gandim doar la castigarea titlului."

    ARTIMON E IN DOLIU
    Antrenorul echipei Apulum Alba Iulia, Alin Artimon, traieste in aceste zile o drama cumplita. Joi, la pranz, la varsta de doar 65 de ani, tatal sau a fost rapus de un cancer de colon care l-a tintuit la pat peste trei ani. Artimon a plecat joi dupa-amiaza la Timisoara pentru a participa la inmormantare si urmeaza a se intoarce la Alba Iulia duminica dimineata. Interesul pentru partida de duminica este foarte mare, oficialii gruparii ardelene declarand ca, pana joi dupa-amiaza, se vandusera aproximativ 5.000 de bilete. Ieri, fanii ardeleni au mai achizitionat inca 2.000 de tichete, astfel ca pana maine dupa-amiaza stocul va fi epuizat. "Baietii isi doresc enorm sa obtina un rezultat bun in fata Stelei si pentru asta avem nevoie mai mult ca oricand de sprijinul publicului", a declarat antrenorul Artimon. (Lucian Dobrater)

    ×
    Subiecte în articol: sport becali zenga