x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Zenit a luat trofeul

Zenit a luat trofeul

de Delia Gomoescu    |    16 Mai 2008   •   00:00
Zenit a luat trofeul

Zenit Sankt Petersburg este noua deţinătoare a Cupei UEFA după ce a învins cu 2-0 echipa scoţiană Glasgow Rangers, în finala disputată la Manchester.

CUPA UEFA - Ruşii s-au impus din nou, după o pauză de 3 ani

Zenit Sankt Petersburg este noua deţinătoare a Cupei UEFA după ce a învins cu 2-0 echipa scoţiană Glasgow Rangers, în finala disputată la Manchester.

Ruşii au dominat partida, însă au reuşit să facă diferenţa tîrziu, prin golurile marcate de Denisov şi Zirianov. După meci, antrenorul scoţienilor, Walter Smith, a declarat că echipei sale i-a lipsit creativitatea. “Evident că sunt dezamăgit. Nouă ne-a lipsit un jucător care face lucruri diferite. Noi muncim, ne luptăm, dar ne lipseşte un pic de creativitate. Nu cred că jucătorii mei sau eu ne-am gîndit că am putea ajunge în finala unei cupe europene”, a spus Smith.

De partea cealaltă, Dick Advocaat, antrenorul lui Zenit, speră că victoria echipei sale va duce la dezvoltarea fotbalului din Rusia. “Am obţinut tot felul de trofee în carieră, dar niciodată unul european. Este un trofeu special. Avînd în vedere ce am arătat în această competiţie, am meritat să cîştigăm. Să sperăm că acesta va fi un punct de plecare pentru fotbalul rusesc, că se vor face noi stadioane, noi terenuri, structuri pentru copii”, a spus Advocaat, care a fost sunat şi feli­citat după meci atît de preşedintele rus, Dmitri Medvedev, cît şi de premierul Vladimir Putin.

INCIDENTE. Un suporter al lui Zenit a fost înjunghiat la Manchester după finala Cupei UEFA, iar mai multe incidente între poliţie şi fanii scoţieni au avut loc în centrul oraşului. Potrivit presei brita­ni­ce, fanul înjunghiat în spate a fost spitalizat şi se află în afara oricărui pericol, şase suporteri ai lui Ran­gers fiind arestaţi în legătură cu acest incident.



 

×
Subiecte în articol: sport