x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ziua decisivă

Ziua decisivă

de Marius Mihalcea    |    14 Iul 2008   •   00:00

STEAUA  ●  Abel Gomes vrea în Ghencea
Dorin Goian şi Ionuţ Rada vor afla azi dacă vor pleca la Sunderland, respectiv la Murcia, transferurile lor neconcretizîndu-se deocamdată din cauza unor neconcordanţe apărute în ultimul moment.



STEAUA  ●  Abel Gomes vrea în Ghencea
Dorin Goian şi Ionuţ Rada vor afla azi dacă vor pleca la Sunderland, respectiv la Murcia, transferurile lor neconcretizîndu-se deocamdată din cauza unor neconcordanţe apărute în ultimul moment.

Transferul lui Goian la Sunderland a intrat în impas în momentul în care oficialii grupării engleze au aflat că pe lîngă cele patru milioane de euro, sumă asupra căreia se convenise să o plătească Stelei în schimbul jucătorului, vor trebui să mai achite şi TVA-ul aferent acesteia, în valoare de 800.000 de euro. În ceea ce-l priveşte pe Rada, Murcia nu este de acord ca pe lîngă milionul de euro solicitat de gruparea din Ghencea în contul transferului să-l mai cedeze Stelei şi pe mijlocaşul Abel Gomes.

FINALITATE. Cele două transferuri ar putea fi totuşi perfectate azi, cînd "roş-albaştrii" vor primi răspunsurile din partea celor două cluburi. "Luni, 14 iulie, vom afla dacă Goian va merge la Sunderland şi dacă Rada va pleca la Murcia. Cred că ar trebui să învăţăm cu toţii de la Sunderland, să nu mai facem speculaţii sau să nu le mai comentăm. Eu pot să vă spun că transferul lui Goian este în situaţia în care se aşteaptă răspunsul de la echipa engleză. Ei vor analiza legislaţiile din Anglia şi din România şi vor vedea că asta este modalitatea de a cumpăra un jucător din ţara noastră, plătind şi TVA-ul. Cu Dinamo Kiev nu am mai discutat nimic", a declarat prşedintele executiv al Stelei, Valeriu Argăseală. În afara lui Sunderland, pe Dorin Goian doreşte să-l mai achiziţioneze şi o altă grupare de Premier League, West Bromwick Albion. Lucrurile par ceva mai simple în cazul lui Rada, Abel Gomes, pe care Murcia ar urma să-l cedeze Stelei, fiind de acord cu această mutare. "Aş vrea să vin la Steaua pentru a juca în Liga Campionilor. Ştiu că Lăcătuş a jucat în Spania, dar nu mi-l amintesc. Eu îl sfătuiesc pe Rada să vină la Murcia, fiindcă e o echipă bună, iar oraşul este şi el spectaculos. Dacă voi reuşi să vin vreodată la Steaua, le promit suporterilor că voi da tot ce am mai bun ca să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivul", a spus jucătorul formaţiei din Segunda Division.  

Altfel, înaintea partidei amicale pe care au disputat-o aseară cu Viktoria Plzen, echipă din prima ligă a Cehiei, steliştii, aflaţi în cantonament în Austria, la Flachau, au avut programat dimineaţă un antrenament uşor, care a durat 30 de minute.

Gabi Popescu, în locul lui Adi Ilie

Fostul internaţional Gabi Popescu va prelua, aproape sigur, funcţia de manager sportiv al Stelei, care a rămas vacantă după ce Adrian Ilie şi-a înaintat demisia. "Nu am găsit încă un înlocuitor pentru Adi Ilie, dar va fi unul. Gabi Popescu este un om care se pricepe, cunoaşte foarte bine fotbalul şi îmi place cum gîndeşte", a spus ieri la sport.ro preşedintele grupării din Ghencea, Valeriu Argăseală, dînd de înţeles că Gabi Popescu va fi noul manager sportiv al "roş-albaştrilor". Tot la sport.ro, Gabi Popescu nu numai că a transmis un mesaj similar, dar l-a şi atacat pe Adi Ilie, sugerînd faptul că cel poreclit "Cobra" nu gestiona în mod chibzuit bugetul pentru transferuri pus la dispoziţie de finanţatorul Stelei, Gigi Becali. "Nu consider că e greu să lucrezi cu Gigi Becali. Este normal ca el să aibă un control asupra banilor săi. Nu poţi să te duci să ceri bani de transferuri şi să nu justifici pe cine vrei să iei. De ce să fie Sepsi transferat în Ghencea? El nu joacă la Benfica, atunci ce nevoie are Steaua de el? La nivelul la care sînt Steaua, Rapid, Dinamo sau CFR Cluj, nu poţi să vii şi să transferi pe oricine. La aceste cluburi se cere altceva, e alt nivel", a spus Popescu.

Dan Petrescu nu vine

Valeriu Argăseală a dezminţit zvonurile potrivit cărora antrenorul Unirii Urziceni, fostul internaţional Dan Petrescu, ar urma să preia conducerea tehnică a Stelei, poziţie ocupată în momentul de faţă de Marius Lăcătuş. "Speculaţii de genul acesta au fost şi acum şase-şapte luni, cînd Lăcătuş de-abia ajunsese la Steaua şi la fel, în locul lui Marius era numit Dan Petrescu. Dumneavoastră aţi văzut undeva un antrenor care să-şi înceapă munca şi după primul stagiu de pregătire să fie demis? E adevărat că, după meciul cu Swindon Town, Marius nu a fost mulţumit. Jucătorii sînt însă în stadiul în care acumulează şi Lăcătuş nu este disperat", a spus preşedintele Stelei la SptFM.

×
Subiecte în articol: sport stelei