x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Cinci morţi şi peste 40 de răniţi, în accidentele rutiere petrecute pe litoral, de 1 Mai şi Paşte

Cinci morţi şi peste 40 de răniţi, în accidentele rutiere petrecute pe litoral, de 1 Mai şi Paşte

07 Mai 2013   •   15:03
Cinci morţi şi peste 40 de răniţi, în accidentele rutiere petrecute pe litoral, de 1 Mai şi Paşte

Cinci persoane au murit şi alte peste 40 au fost rănite, dintre care două grav, în 34 de accidente rutiere care au avut loc, pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, potrivit Agerpres. Accidentele grave petrecute au avut la bază excesul de viteză şi efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Gelu Manolescu, a informat, marţi, printr-un comunicat remis presei, că în această perioadă poliţiştii rutieri au aplicat peste 1.200 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 600 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind totodată reţinute 108 permise de conducere.

"O persoană a fost reţinută şi ulterior arestată preventiv după producerea unui accident rutier soldat cu rănirea a două persoane, întrucât a părăsit locul evenimentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi nu deţinea permis de conducere", a precizat reprezentantul IPJ Constanţa.

Potrivit acestuia, în ultimele şapte zile peste 700 de poliţişti au fost mobilizaţi zilnic pe litoral, iar prin dispeceratul 112 au fost primite 1.130 de sesizări.

În staţiunile riverane Mării Negre au fost înregistrate 15 furturi ca fiind cu autori necunoscuţi, în timp ce cinci persoane acuzate de comiterea diferitelor infracţiuni au fost arestate preventiv.

Peste 40.000 de turişti au petrecut pe litoral minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, în topul preferinţelor acestora fiind staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche.

×