x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 24% promovabilitate la Bacalaureat

24% promovabilitate la Bacalaureat

30 Aug 2016   •   15:11
24% promovabilitate la Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat, la a doua sesiune, a fost promovat de 24% dintre absolvenţi, potrivit Ministerului Educaţiei. Contestaţiile vor fi rezolvate până pe 1 septembrie.

La actuala sesiune de examene s-au înscris 42.261 de candidaţi, dintre care 27.848 au absolvit liceul în acest an, iar 14.413 sunt din promoţiile anterioare. Prezenţa a fost de 80,69%.

Rezultatele dezamăgitoare au stârnit şi comentarii ironice din partea reprezentanţilor inspectoratelor şcolare. În Buzău, de exemplu, inspectorul general Florina Stoian a declarat că jumătate dintre candidaţi au prezentat foile de examen goale, remarcând că este o risipă de hârtie.

"Cheltuielile financiare sunt ridicate, iar circa jumătate dintre candidaţi prezintă lucrările goale", a menţionat Florina Stoian.

Potrivit acesteia, în judeţ au luat bacul 184 din cei 783 de candidaţi, majoritatea mediilor celor care au promovat fiind cuprinse între 6 şi 6,99. Cea mai mare medie a fost 8.

Cea mai mare medie la nivel naţional a fost obţinută de o elevă din Câmpina – 9,76. La nivel naţional au fost 14 medii peste 9. Bacalaureatul poate fi susţinut fără taxă doar de două ori.

La a treia participare, candidaţii plătesc o taxă minimă de 50 de lei, care poate creşte la 240 de lei, dacă aceştia au picat la toate probele, anterior, şi trebuie să le treacă pe toate.

Rata de reuşită a candidaţilor care au absolvit anul acesta liceul a fost de 26,6%. Pentru candidaţii din promoţiile anterioare, rata de reuşită a fost de 18,6%.

Rezultatele după contestaţii vor fi afişate pe 1 septembrie.

×
Subiecte în articol: bacalaureat examen