x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Câmpeanu: Pentru școli, rata de referință pentru o săptămână este cea din vinerea precedentă

Câmpeanu: Pentru școli, rata de referință pentru o săptămână este cea din vinerea precedentă

15 Mai 2021   •   18:31
Câmpeanu: Pentru școli, rata de referință pentru o săptămână este cea din vinerea precedentă
Sursa foto: Hepta

În 654 de localități, care vineri aveau o rată de incidența de peste 1 la mie, elevii claselor V, VI, VII, IX, X și XI vor învață online toată săptămâna viitoare, a declarat sâmbătă la Aleph News ministrul Educației Sorin Câmpeanu.

„Chiar dacă rată de incidența scade, ordinul comun al ministerelor Sănătății și Educației prevede că referință este ziua de vineri, pentru toată săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

Ministrul spune că măsura obligativității purtării măștii în jurul școlilor la 50 de metri ajută, dar că masca nu este obligatorie în exterior cu excepția aglomerărilor. „Din acesta perspectiva ministerul Educației a solicitat tuturor școlilor să păstreze regula pauzelor decalate, a programului decalat pentru a evita aglomerările în curtea școlilor, condiții în care evitând aglomerările se poate renunța la obligativitatea măștii în curtea școlii. Masca de protecție este obligatorie în spațiile închise. Preecum și celelate reguli: distanțarea și respectarea normelor de igena”, a adăugat ministrul.

În context, Sorin Câmpeanu a avansat că în luna septembrie, la reluarea școlii, să se revină la normalitate „Este extrem de importantă revenirea la normalitate, pentru că pierderile în educație au mari și foarte mari. Ele au fost și uniform distribuite de la o școală la altă, și chiar în interiorul acestor clase, pierderile sunt atât de mari încât sunt foarte greu de recuperat. Este foarte greu să speri că vei recupera în scurt timp toate pierderile generate, cu atât mai mult cu cât sunt elevi de clase terminale, a VIII-a și a XII-a care, deși ministerul Educației va prelungi tot anul viitor programul național de ore de recuperare, aceștia încheind ciclurile de învățământ, nu vor mai putea beneficia de aceste ore de recuperare. Până acum avem 250 de mii de elevi înscriși în acest program național de orele mediale, s-au recuperat o parte, însă pierderile au fost mari și foarte mari”, a adăugat Câmpeanu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sorin campeanu