x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Câți candidați nu s-au prezentat la proba obligatorie de profil a Bacalaureatului

Câți candidați nu s-au prezentat la proba obligatorie de profil a Bacalaureatului

24 Iun 2020   •   16:05
Câți candidați nu s-au prezentat la proba obligatorie de profil a Bacalaureatului

Aproape 6.000 de candidați nu s-au prezentat, miercuri, la proba obligatorie de profil a Bacalaureatului. Dintre ei, 57 sunt în izolare, iar 5 sunt în spital sau în carantină, potrivit Ministerului Educației. Peste 100 de absolvenţi au fost scoşi din examen pentru că au încercat să copieze.

 

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației, au susținut proba scrisă de miercuri un număr de 138.104 candidați.

„5.935 de candidați nu s-au prezentat. Dintre aceștia, 57 se află în izolare, iar 5 candidați erau spitalizați/în carantină”, spun reprezentanţii Ministerului.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura candidaţilor să depășească valoarea maximă de 37,3 grade Celsius.

Un număr de 105 candidaţi au fost eliminaţi din motiv de fraudă sau tentativă de fraudă.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bacalaureat