x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ce au păţit elevii de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Covasna ajunşi în comă alcoolică la spital

Ce au păţit elevii de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Covasna ajunşi în comă alcoolică la spital

22 Noi 2016   •   11:21
Ce au păţit elevii de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Covasna ajunşi în comă alcoolică la spital
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Elevii de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din municipiul Sfântu Gheorghe, care în urmă cu aproape două săptămâni au ajuns în comă alcoolică la spital, au fost sancţionaţi cu scăderea notei la purtare la 2 şi excluderea din internatul şcolii.


Directorul adjunct al Colegiului, prof. Maria Băilă a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că, în urma anchetei derulate la nivelul instituţiei de învăţământ, a reieşit că elevii au consumat băuturi alcoolice în internatul şcolii, în una dintre pauze, iar măsura de sancţionare a fost luată cu acordul unanim al membrilor Colegiului profesoral, care au considerat deosebit de gravă această abatere disciplinară.

Maria Băilă a precizat că sancţiunea a fost aplicată atât celor trei elevi care au ajuns în stare gravă la spital, cât şi celui de-al patrulea care a participat la procurarea băuturii, dar nu a consumat din ea.

"A fost o activitate în sala de festivităţi în cadrul "Şcolii altfel", în pauză ei au plecat, (...) au băut şi nu au mai fost în stare să se întoarcă la activitate (...) A fost un act de teribilism, spun eu, şi sunt convinsă că nu au fost conştienţi de consecinţe. Dar, până la urmă, a fost grav ceea ce s-a întâmplat, de aceea Colegiul profesoral a decis în unanimitate scăderea notei la purtare la 2 pe primul semestru şi excluderea din internat. Ca să promoveze anul şcolar trebuie să obţină în mod obligatoriu media anuală 6 la purtare, deci vor trebui să nu mai acumuleze absenţe şi să dea dovadă de un comportament exemplar', a spus Maria Băilă.

Conducerea Colegiului a ţinut să menţioneze că această "întâmplare nefericită" reprezintă un "fenomen izolat", care, din păcate, a "pătat" imaginea acestei instituţii de învăţământ cotate printre cele mai bune din judeţul Covasna.

Pentru a preveni repetarea unor incidente similare, conducerea instituţiei va derula o serie de campanii de informare în rândul elevilor cu privire la efectele nocive ale consumului de alcool, precum şi întâlniri cu părinţii.

În urma incidentului petrecut în data de 7 noiembrie, trei elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, doi dintre aceştia, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, în coma alcoolică, iar al treilea, de 15 ani, cu intoxicaţie alcoolică acută. Elevii au ajuns la spital pe rând, fiind aduşi cu ambulanţele direct de la şcoală, iar după aplicarea tratamentului au fost externaţi. AGERPRES

×