x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cum se pot familiariza elevii cu viaţa de student

Cum se pot familiariza elevii cu viaţa de student

25 Mai 2017   •   13:23
Cum se pot familiariza elevii cu viaţa de student

Ca să le fie mai uşor să se acomodeze cu viaţa de student şi ca să-şi facă o idee despre ce facultate li se potriveşte, elevii au posibilitatea să-şi petreacă mai multe zile în universităţi, în cadrul program naţional, denumit "Universităţi de Vară pentru Elevi”.

Acest proiect împlică zece zile în care elevii de clasele a X-a și a XI-a vor participa la cursuri și seminarii, vor fi cazați în căminele studențești și vor lua masa la cantină, se vor implica în diferite activități sociale, iar la sfârșit vor avea parte de o sesiune de examinare. Toate acestea îi vor ajuta să ia o decizie în privința practicării studiului universitar, programul "Universități de Vară pentru Elevi” fiind ca o punte de trecere de la studiul liceal la cel universitar.

“SummerIS” este un proiect care urmărește să îi determine pe elevii din clasele a X-a și a XI-a să se familiarizeze cu viața de student, astfel prevenind creșterea ratei abandonului universitar. Este organizat în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” și face parte din programul național: "Universități de Vară pentru Elevi". Acest program a pornit din inițiativa Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) sub sloganul “Noi învățăm în România”, iar anul acesta va fi desfășurat în zece centre universitare.

Anul acesta înscrierile se desfășoara în perioada 14 -28 mai, iar implementarea Universității de Vară pentru Elevi - SummerIS va avea loc începând cu data de 20 iulie, finalizându-se pe 30 iulie. Taxa de participare este de 250 de lei, în care sunt incluse cazarea și masa participanților pe perioada proiectului.

Organizația Studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai a dat startul în organizarea acestui proiect prin “Junior Summer University” unde au absolvit deja 2000 de elevi. Remarcată s-a făcut și “West Summer University” din Timișoara, aceasta aparținând Organizației Studenților la Universitatea de Vest din Timișoara. “SummerIS” este organizat de 6 asociații membre ale ANOSR, printre care: Asociația Studenților la Drept, Asociația “Societatea Pentru Psihologie”, Asociația Studenților de la Relații Publice și Comunicare, Liga Studenților Economiști, Asociația Studenților Francofoni din Iași și Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni.

×