x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Diferențe mari în urma contestațiilor la Bacalaureat. O lucrare de 9,80 a fost notată cu 2,80. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Diferențe mari în urma contestațiilor la Bacalaureat. O lucrare de 9,80 a fost notată cu 2,80. Ce spune Sorin Cîmpeanu

01 Iul 2022   •   13:04
Diferențe mari în urma contestațiilor la Bacalaureat. O lucrare de 9,80 a fost notată cu 2,80. Ce spune Sorin Cîmpeanu
Sursa foto: gov.ro

Atât la examenele de Evaluare Națională, cât și la cele de Bacalaureat, au fost diferențe mari între unele note inițiale și cele obținute de elevi după contestații. Despre aceste situații, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că astfel de erori sunt dramatice pentru elevi.

O lucrare a fost notată cu 2,80 la examenul de Bacalaureat iar după contestație a fost modificată la 9,80. 

Despre această situație, ministrul de resort a precizat că este vorba despre o eroare materială, mai exact o greșeală de transcriere, și recunoaște că greșeala are un impact grav asupra elevilor. 

”Este o eroare dramatică pentru acel elev care știe că a făcut de 9,80 și s-a văzut pe liste cu 2,80. Aceste erori pot fi eliminate doar prin procesul de digitalizare a evaluării”, a explicat Cîmpeanu.

La nivelul întregii țări, diferențele de notare au fost de peste două puncte pentru 120 de lucrări, în urma contestațiilor, dintre care 114 au crescut și 6 au scăzut. 

”Din cele 120 avem 109 lucrări cu diferențe între 2 și 3 puncte. Avem 7 lucrări cu diferențe între 3 și 4 puncte și avem câte două lucrări cu diferențe între 4 și 5 puncte, respectiv între 4 lucrări între 5 și 6 puncte. Ultimele 4 lucrări menționate, între 4 și 5 și 5 și 6 sunt erori materiale”, a spus ministrul.

Și la examenele de Evaluare Națională au fost situații asemănătoare. 17 lucrări au avut note schimbate cu peste două puncte în urma contestațiilor iar în cazul a 166 de lucrări diferențele au fost între unu și două puncte. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: bacalaureat sorin cimpeanu