x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii NU vor ca școlile să rămână deschise, când rata incidenţei depăşeşte 6 la mie

Elevii NU vor ca școlile să rămână deschise, când rata incidenţei depăşeşte 6 la mie

30 Sep 2021   •   09:45
Elevii NU vor ca școlile să rămână deschise, când rata incidenţei depăşeşte 6 la mie

Reprezentanţii elevilor sustin că fără o analiza reală a situaţiei din teritoriu, menţinerea şcolilor deschise în localităţile în care rata de infectare depăşeşte 6 la mie nu ar fi în beneficiul elevilor.

”Scolile ar trebui deschise cât mai multă vreme, chiar şi peste pragul de 6 infectări la mia de locuitori, însă, fără o analiză reală a situaţiei din teritoriu, decizia nu va fi sub nicio formă în beneficiul elevilor. Considerăm că saltul peste pragul de 6 infectări de COVID-19 la mia de locuitori nu poate fi adoptat de autorităţi de pe o zi pe alta, ci ar trebui să vină ca rezultat al unor analize ample realizate de către epidemiologi, alături de consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor”, transmite Consiliul Naţional al Elevilor într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii elevilor spun că este necesar ca Ministerul Educaţiei, prin aria sa de competenţă, să analizeze „obiectiv” starea de fapt din teritoriu şi să comunice public situaţia măsurilor igienico-sanitare din unităţile de învăţământ, cum ar fi numărul şcolilor care nu dispun de măşti, dezinfectant, apă curentă sau teste rapide antigen pentru detectarea COVID-19.

 

×