x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Europeană de Fizică

Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Europeană de Fizică

05 Iun 2019   •   15:39
Elevii români au obţinut patru medalii la Olimpiada Europeană de Fizică

Elevii români şi-au trecut în palmares patru medalii - trei de argint şi una de bronz, precum şi o menţiune de onoare la a III-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO), care s-a desfăşurat la Riga (Letonia), în perioada 31 mai - 4 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, medaliile de argint au fost adjudecate de elevii Ştefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa şi Iosif Theodor, medalia de bronz a fost obţinută de Vasile Mihai, iar Sabina Drăgoi a primit menţiunea de onoare.

Olimpicul Ştefan Dolteanu a obţinut şi premiul special pentru cel mai bun experiment din concurs.

"Toţi olimpicii sunt elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Lotul olimpic a fost coordonat de profesorii Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Secretarul de stat Irina Elisabeta Kovacs a reprezentat Ministerul Educaţiei Naţionale la ceremonia de premiere, ţării noastre revenindu-i onoarea de a găzdui cea de-a IV-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică, în mai 2020", se arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: elevi romani olimpici fizica