x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie „Francisc Rainer” deschide anul universitar 2017-2018 al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

„Francisc Rainer” deschide anul universitar 2017-2018 al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

01 Oct 2017   •   15:10

Cu o istorie de 160 de ani, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti rămâne una dintre cele mai titrate instituţii academice, poziţionând învăţământul medical românesc în ierarhia valorilor mondiale. Astăzi, o nouă generaţie, ce va purta numele creatorului Şcolii Antropologice Româneşti, Francisc Rainer, va deschide porţile anului universitar 2017-2018.

Nume precum, Carol Davila şi Nicolae Kretzulescu, întemeietorii Şcolii Naţionale de Medicină şi Farmacie din 1857, Victor Babeş, Francisc Rainer, C.I.Parhon ,Thoma Ionescu, Nicolae Paulescu, Ion Cantacuzino sau laureatul premiului Nobel din 1974, George Emil Palade au aşezat de-alungul celor 160 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, cercetarea ştiinţifică medicală şi medicina românească în ansamblul ei pe harta europeană şi mondială a valorii şi a profesionalismului. „Noi şi generaţiile ce vor urma, avem datoria de a ne asuma nu numai realizările remarcabile ale înaintaşilor noştri, ci şi eforturile pe care aceştia le-au întreprins în desăvârşirea lor profesională şi a medicinei româneşti şi, prin însuşirea şi aprofundarea operelor lor vaste, să putem duce în aceeaşi direcţie a performanţei, şcoala românească de medicină” a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Acad. I.Sinescu.

UMF „Carol Davila”, aproximativ 11.000 de studenţi

La ceremonia de deschidere a noului an universitar, ce va avea loc luni, 2 octombrie 2017, începând cu ora 9:00, vor fi prezenţi, alături de cei aproximativ 11.000 de studenţi ai Universităţii, rectorul UMF „Carol Davila” din București, Acad. I.Sinescu şi multe alte personalităţi din mediul academic şi universitar. Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul Facultății de Medicină „George Emil Palade”. „Intrăm în anul universitar 2017-2018 cu noi perspective menite să poziţioneze în continuare medicina românească pe harta performanţei şi profesionalismului desăvârşite sub acelaşi imbold al jurământului lui Hipocrate şi totodată, cu noi proiecte de anvergură, printre care se numără, poate unul dintre cele mai importante pentru Universitatea noastră , dezvoltarea unui nou campus studenţesc integrat după modelul celor ce aparţin marilor Universităţi de Medicină din lume” a adăugat rectorul UMF „Carol Davila”, Acad.I.Sinescu. Acesta a ţinut să precizeze că „ dacă vrei ca viitorul să fie credibil, pune în el şi trecutul, spunea marele regizor şi scenarist american Stanley Kubrick , iar această memorabilă cugetare sper să fie un punct de referinţă pentru promoţia 2017-2018 în desăvârşirea sa profesională cu atât mai mult cu cât va purta numele marelui profesor Francisc Rainer” .

În prezent, prin cele patru facultăţi ale sale, Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, împreună cu Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) , Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şcolarizează numai în cadrul ciclului de studii universitare de licenţă, un număr de 10.778 studenţi, dintre care 2.030 vor păşi pentru prima oară treptele Universităţii. Astăzi, facultatea de Medicină numără 7.149 de studenţi, cea de Medicină Dentară, 1.891, cea de Farmacie 1.064, iar FMAM, 674 de studenţi. De asemenea, peste 1.600 de cadre didactice asigură pregătirea unui număr considerabil de cursanţi aflaţi la studii de licenţă, de masterat, de doctorat, de pregătire postuniversitară sau de educaţie medicală continuă.

Date despre UMF „Carol Davila”

În 1857 Carol Davila in ccolaborare cu Nicolae Kretzulescu înființează Şcoala Naţionala de Medicina şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină și farmacie din țară a fost, încă de la început, recunoscută în Franța și Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicați îndeplinirii misiunii instituției de formare și perfecționare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea științifică, spiritul și gândirea critică, membrii comunității academice se remarcă prin realizări de ordin profesional și social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universității au fost recunoscuți drept personalități ale lumii medicale românești și internaționale.

×