x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie A fost prelungită perioada de înscriere pentru Bacalaureat

A fost prelungită perioada de înscriere pentru Bacalaureat

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   20:17
A fost prelungită perioada de înscriere pentru Bacalaureat

Ministerul Educației a prelungit, marți, perioada de înscriere a candidaților la sesiunea iunie - iulie a examenului de bacalaureat până în data de 9 iunie, fără a afecta, însă, calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise.

Ministerul Educației transmite că a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 - 2023, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023.

În ceea ce privește înscrierile la examenul național de Bacalaureat 2023, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, prin nota 28.142/2023, informații privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023.

„Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfășurare a probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a”, potrivit Ministerului Educației.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inscriere bacalaureat