x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Județul care vrea să interzică telefoanele mobile în școli. Reacția elevilor și părinților

Județul care vrea să interzică telefoanele mobile în școli. Reacția elevilor și părinților

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   14:15
Județul care vrea să interzică telefoanele mobile în școli. Reacția elevilor și părinților

Noua Lege a Educaţiei interzice folosirea telefoanelor în timpul orelor, dar un liceu din România vrea să interzică total elevilor să mai vină la școală cu smartphone-urile.

Potrivit autorităţilor, telefoanele mobile folosite de elevi pot fi o sursă de traumă, mai ales că majoritatea dintre ei le folosesc în scop de bullying, prin înregistrarea şi distribuirea unor momente neplăcute sau intime ale colegilor.

O școală din Timiș a propus astfel elevilor ca telefoanele mobile să fie predate la intrarea în şcoală, urmând să fie recuperate la sfârşitul cursurilor.

Inițiativa a întâmpinat însă opoziția părinților care și-au exprimat îngrijorarea că nu mai pot lua legătura cu copiii lor.

Între timp, elevii fac planuri pentru a încălca regula. 

Propunerea a fost discutată în ședința Colegiului Prefectoral. 

"Poate reușim să avem o inițiativă legislativă pentru a modifica și a impune această restricție. Cadrele didactice intervin de fiecare dată când e cazul, acum am și suportul legislativ necesar, dar aceste lucruri se întâmplă în timpul orei... Majoritatea cazurilor cu care noi ne confruntăm se întâmplă în pauze", spune Cosmin Hogea – ISJ Timiș, citat de observatornews.ro. 

Conform regulamentului şcolar, elevii care nu respectă solicitarea de a renunța la telefon, mai ales în timpul orelor, se pot alege cu observație scrisă sau pot avea şi scăderea notei la purtare sau chiar exmatriculare, mai ales dacă vorbim despre copiat sau înregistrarea orelor de curs.

×
Subiecte în articol: telefon mobil şcoli timiş