x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

08 Mai 2022   •   13:30
La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că răul s-a întors în Ucraina, în timp ce a ținut un discurs emoționant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa comemorează capitularea oficială a Germaniei în fața Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

Viața pentru care soldații au luptat în acel război s-a încheiat pe 24 februarie, când forțele rusești au invadat Ucraina, a spus el într-un mesaj video.

"Răul s-a întors. Din nou!" a spus Zelenski. "Într-o formă diferită, sub sloganuri diferite, dar cu același scop".

Dar el a spus că Ucraina și aliații săi vor învinge.

"Niciun rău nu poate scăpa de responsabilitate, nu se poate ascunde într-un buncăr", a adăugat el.

Liderul nazist Adolf Hitler și-a petrecut ultimele zile din viață într-un buncăr din Berlin, unde s-a sinucis în ultimele zile ale războiului.

Moscova numește acțiunile sale din 24 februarie o "operațiune militară specială" pentru a dezarma Ucraina și a o scăpa de ceea ce numește "naziști" și de naționalismul antirusesc care se manifestă în Occident. Ucraina și Occidentul spun că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat.

Invazia din Ucraina a ucis mii de oameni și a provocat strămutarea a aproape 10 milioane de persoane. Ea a lăsat Rusia în ghearele unor sancțiuni occidentale dure și a stârnit temeri privind o confruntare mai amplă între Rusia și Occident.

În Rusia, Ziua Victoriei, la 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naționale ale țării - o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski