x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Monica Anisie a anunțat când ar putea avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Monica Anisie a anunțat când ar putea avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională

22 Apr 2020   •   17:30
Monica Anisie a anunțat când ar putea avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, la un post TV, că atât Bacalaureatul, cât și Evaluarea Națională ar putea avea loc în luna iulie, dacă pandemia de coronavirus nu va crea alte probleme.

”Specialiștii au evaluat mai multe scenarii care țin cont de contextul pandemiei. Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situații speciale de urgență și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile. Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență. Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol. Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care Comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile (...)

Atât Bacalaureatul, cât și examenul de Evaluare Națională, preconizăm că vor avea loc în luna iulie (...) Noi nu vorbim de amânare, ci de un calendar realizat de specialiștii din ministerul Educației, realizat în așa fel să nu afecteze în niciun fel situația elevilor, care sunt puși în fața acestor examene”, a declarat Monica Anisie.

”Ministerul Educației a anunțat și a publicat programele pentru examenele naționale. Se găsesc și în Monitorul Oficial. Am convenit cu partenerii noștri educaționali ca materia pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională este cea de până la finalul semestrului I. În orice situație, în orice scenariu, anul școlar se încheie. În toate statele europene, anul școlar se va încheia mai târziu”, a mai precizat ministrul Educației, într-o intervenție telefonică la B1 TV.

×