x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Oportunitate unică pentru tinerii români pasionați de fizica nucleară: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o vizită specială la Laserul de la Măgurele

Oportunitate unică pentru tinerii români pasionați de fizica nucleară: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o vizită specială la Laserul de la Măgurele

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   15:38
Oportunitate unică pentru tinerii români pasionați de fizica nucleară: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o vizită specială la Laserul de la Măgurele

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României,  în parteneriat cu Institutul Național pentru Fizica și Ingineria Nucleară de la Măgurele, oferă o oportunitate deosebită tinerilor pasionați de fizica nucleară și cercetare. În cadrul unui concurs dedicat elevilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, cei mai talentați 10 participanți vor avea șansa să viziteze Institutul Național pentru Fizica și Ingineria Nucleară de la Măgurele, unde se află unul dintre cele mai puternice lasere din lume.

Pentru a participa la concurs, cei interesați trebuie să completeze formularul disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro. Perioada de înscriere este 12-21 iulie.

Concursul, lansat de FDVDR, îi provoacă pe tineri să răspundă la întrebarea: „Imaginează-ți că ești fondatorul unui laborator de știință. Ce experiment inovator ai desfășura pentru România?”. Cele mai interesante și creative răspunsuri vor fi premiate cu o vizită la renumitul institut de cercetare.

Această inițiativă are scopul de a inspira și motiva tinerii să exploreze domeniul fizicii nucleare și să înțeleagă complexitatea și frumusețea acestei științe. În cadrul vizitei, participanții vor avea ocazia să interacționeze direct cu cercetători de top, să viziteze laboratoarele de cercetare și să participe la demonstrații practice ale experimentelor desfășurate la Măgurele.

Laserul de la Măgurele, parte a proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP), este capabil să genereze pulsuri de lumină extrem de intense, deschizând noi orizonturi în cercetarea științifică și aplicativă. Tinerii vor putea înțelege mai bine modul în care aceste tehnologii de ultimă generație contribuie la descoperiri științifice revoluționare și vor avea șansa de a vedea cum se operează echipamentele avansate.

Această vizită reprezintă o oportunitate unică pentru tinerii noștri de a experimenta direct mediul de cercetare de vârf din domeniul fizicii nucleare și al laserilor ultra-intensivi. Ne dorim să le oferim o perspectivă profundă asupra carierei de cercetător și a impactului pe care inovațiile științifice le pot avea asupra societății”, a declarat un reprezentant al FDVDR.

 

×