x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Admitere Politehnica 2019. Peste 6.000 de locuri, la Politehnica din Capitală

Admitere Politehnica 2019. Peste 6.000 de locuri, la Politehnica din Capitală

de Monica Cosac    |    01 Iul 2019   •   10:30
Admitere Politehnica 2019. Peste 6.000 de locuri, la Politehnica din Capitală

Un număr de 6.045 de locuri, dintre care 1.075 de locuri cu taxă, au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei Naţionale pentru cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), pentru examenul de admitere la studii universitare de licenţă, în anul 2019-2020. Pentru trei dintre facultăţi, concursul se va desfăşura chiar în momentul înscrierii, au anunţat, ieri, reprezentanţii UPB.

 

Cele mai multe locuri scoase la concurs, în cadrul UPB, sunt la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (635 de locuri bugetate/85 de locuri cu taxă), Facultatea de Automatică şi Calculatoare (580 de locuri bugetate/225 de locuri cu taxă) şi Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice  (550 de locuri bugetate/50 de locuri cu taxă).

Înscrierile, între 15 şi 20 iulie

Înscrierile candidaţilor pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă au fost programate pentru perioada 15-20 iulie, acestea urmând să se facă la secretariatele fiecărei facultăţi pentru care concurenţii optează. „Atât taxa de înscriere (125 de lei), cât şi taxele de şcolarizare anuale (4.000 lei pentru toate facultățile din cadrul UPB, cu excepția Facultății cu Predare în Limbi Străine unde taxa este de 4.500 lei) au rămas neschimbate”, a informat UPB într-un comunicat. Candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii, copiii eroilor martiri sau ai răniţilor în Revoluţia din 1989, copiii salariaţilor UPB sau cei ai personalului didactic auxiliar vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere

Concursul ce vizează ocuparea celor peste 6.000 de locri se va desfăşura, pentru trei dintre facultăţile din cadrul UPB, chiar în momentul înscrierii, iar pentru celelalte 12 facultăţi, în datele de 22 şi 23 iulie.  

În perioada susţinerii examenului de admitere, 19-26 iulie, UPB va oferi, în regim gratuit, cazare pentru toţi candidaţii din provincie care vor solicita acest lucru, precum şi pentru un însoţitor al acestora, au mai anunţat reprezentanţii unităţii de învăţământ.

 

Candidaţii care au o situaţie materială precară, în special cei proveniţi din mediul rural, pot fi scutiţi de la plata taxei de înscriere la examenul de admitere, în urma unei solicitări adresate UPB.

 

 

 

 

×