x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Profesorii, invitaţi să-şi facă programa

Profesorii, invitaţi să-şi facă programa

08 Feb 2018   •   13:50
Profesorii, invitaţi să-şi facă programa
Sursa foto: DIANA OROS

Ministerul Educaţiei şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei invită profesorii şi pe cei interesaţi să contribuie la îmbunătăţirea proiectelor de plan-cadru pentru învăţământul liceal. Cei care vor participa la consultarea publică trebuie să ştie că vor completa un chestionar online, pentru care nu le sunt cerute date cu caracter personal, iar răspunsurile sunt confidenţiale.

Respondenţii sunt rugaţi să-şi spună părerea cu privire la oportunitatea modificării planurilor-cadru de liceu şi li se cere un punct de vedere pe tema raportului optim între disciplinele obligatorii ( din trunchiul comun) şi cele la decizia şcolii. Ei trebuie să menţioneze ce consecinţe ar putea avea un trunchi comun redus, care permite o autonomie mai mare şcolii în plan curricular, asupra asigurării egalităţii de şanse la educaţie pentru toţi elevii.

Principalele aspecte care se doresc îmbunătăţite sunt: reducerea numărului de ore la unele discipline şi creşterea la alte discipline, o mai mare putere de decizie a şcolii în plan curricular prin creşterea ponderii CDS (curriculum la decizia şcolii), promovarea unor noi discipline alături de cele tradiţionale şi clarificarea statutului disciplinelor din curriculumul diferenţiat atât pentru ciclul inferior, cât şi pentru cel superior al liceului.

Procesul de consultare vizează obţinerea unui feedback relevant din partea cadrelor didactice, inspectorilor şcolari şi a altor categorii de specialişti interesaţi.

20 februarie este data până la care specialiştii în educaţie pot participa la consultarea publică pe tema modificărilor planurilor cadru la liceu.

 

 

×
Subiecte în articol: profesori programa