x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proiect: Pasaj pietonal suprateran și bază sportivă pentru Universitatea Politehnică din București

Proiect: Pasaj pietonal suprateran și bază sportivă pentru Universitatea Politehnică din București

22 Aug 2019   •   15:10
Proiect: Pasaj pietonal suprateran și bază sportivă pentru Universitatea Politehnică din București

Primăria Municipiului  București ar putea să construiască împreună cu Universitatea Politehnică (UPB) un pasaj pietonal și o bază sportivă, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Capitalei din 27 august. Pasajul suprateran ar urma să se construiască între Campusul UPB și Complexul de cămine din Regie. Acesta va traversa râul Dâmbovița, arterele de circulație și trotuarele de pe ambele sensuri de circulație ale Splaiului Independenței și are drept scop reducerea timpului de staționare la semafoarele pentru trecerile de pietoni, cdreșterea siguranței circulației în zona campusului și reducerea emisiilor poluante. 

Baza sportivă - Noul Local  va fi amplasată pe un teren cu o suprafață totală de 10.000 mp, aflat pe Splaiul Independenței nr. 313. "În prezent, pentru cei peste 29.500 de studenţi ai universităţii spaţiile sunt insuficiente pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, cât şi a activităţilor sportive în aer liber. Suprafeţele de joc ale terenurilor şi spaţiilor anexe existente nu se pot adapta practicării mai multor ramuri sportive", se arată în raportul de specialitate.

Terenul de sport va avea o dimensiune de 90x50 m, sistem de iluminare pe timpul nopţii, vor exista vestiare, magazine şi tribune cu 100 de locuri. Pista de alergare cu tartan va avea o dimensiune de 10x100 m, iar alte două terenuri de sport multifuncţionale vor fi de 17x34 m.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: politehnica upb pasaj baza sportiva