x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sevil Shhaideh: Anul şcolar 2017-2018 să-l începem cu toate şcolile autorizate

Sevil Shhaideh: Anul şcolar 2017-2018 să-l începem cu toate şcolile autorizate

07 Apr 2017   •   22:38
Sevil Shhaideh: Anul şcolar 2017-2018 să-l începem cu toate şcolile autorizate

Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat vineri seară că un indicator major pe care îl are de realizat în acest an este acela de a obţine autorizaţia de funcţionare pentru 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de şcoli.

"Ne referim fie la autorizaţia sanitară, fie că vorbim de mutarea grupurilor sanitare în incinta unităţii de învăţământ, fie că vorbim de alimentările cu apă şi canalizare la nivelul unităţilor de învăţământ sau vorbim de autorizaţiile pentru securitatea la incendiu, cele pe care trebuie să le obţină fiecare instituţie, astfel încât anul şcolar 2017-2018 să-l începem cu toate şcolile autorizate. Aceste lucrări nu sunt de anvergură, deci nu ridicăm clădiri de zece etaje cu subsoluri, ci vorbim de obţinerea autorizaţiei de funcţionare", a precizat Shhaideh la Antena 3.

Viceprim-ministrul a adăugat că, prin programele pe care le are la dispoziţie, până în 2018, se doreşte ca 80% din populaţia din mediul urban să aibă acces la apă şi canalizare, iar până în 2020 şi cel puţin 60% din populaţia din mediul rural - acces la apă şi canalizare.

"Încercăm prin programul de guvernare să asigurăm fie din programul guvernamental de dezvoltare locală, fie din programul operaţional infrastructură mare - ce avem pe fonduri europene - să ne îndeplinim cel puţin ţintele obligatorii în funcţie de directivele Comisiei Europene, astfel încât, până în 2018, 80% din populaţia din mediul urban să aibă acces la apă şi canalizare, iar până în 2020 şi cel puţin 60% din populaţia din mediul rural - acces la apă şi canalizare", a susţinut Shhaideh.

Pe de altă parte, ea a spus că branşarea la serviciile de utilităţi publice ţine şi de voinţa populaţiei.

"Primăria are obligaţia să tragă reţelele cu sprijinul Guvernului sau cu resursele proprii. Mai departe, dacă un cetăţean doreşte sau nu să se branşeze la o reţea de utilităţi publice, este opţiunea domniei sale", a punctat ministrul. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Sevil Shhaideh