x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Vești BUNE pentru elevi. Primele teste de salivă sunt distribuite în toată țara

Vești BUNE pentru elevi. Primele teste de salivă sunt distribuite în toată țara

25 Noi 2021   •   13:53
Vești BUNE pentru elevi. Primele teste de salivă sunt distribuite în toată țara

Primele teste de salivă comandate de statul român au ajuns în țară cu întârziere de o zi. Acestea sunt distribuite de urgență în teritoriu.

Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței din Parlament în cadrul căreia Guvernul Ciucă a primit votul de învestire.

„S-au semnat două ordine de distribuire a testelor în teritoriu, astăzi sunt distribuite 6,5 milioane de teste”, a explicat Cîmpeanu.

În total sunt 12 milioane contractate pentru primul lot. Următorul lot de teste va ajunge în România în prima parte a lunii decembrie.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.

 

×
Subiecte în articol: teste de saliva şcoli