x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy jr., ajutat de tăticu' în carieră

Sarkozy jr., ajutat de tăticu' în carieră

09 Oct 2009   •   00:00
Sarkozy jr., ajutat de tăticu' în carieră

Preşedintele francez a reuşit să îşi pună propirul partid într-o ipostază jenantă după ce s-a aflat că fiul său de 23 de ani va conduce cel mai mare district de afaceri din Europa. Se apreciază că Nicolas Sarkozy a mers prea departe în acordarea funcţiei lui Jean Sarkozy, student în anul trei la Drept. Acesta ar trebui să conducă La Défense, zona de turnuri de birouri din vestul Parisului.



Patrick Devedjian, membru al cabinetului şi actual şef al Défense, este înlăturat pentru a face loc celui de-al doilea fiu al preşedintelui. Devedjian a reacţionat cu amărăciune, cu un citat din Corneille, dramaturg din secolul 17: "pentru suflete nobil înnăscute, valoarea nu aşteaptă trecerea anilor". În timp ce alţi membri ai partidului de guvernământ s-au arătat îngrijoraţi că Sarkozy se expune acuzaţiilor de construire a unei dinastii, Patrick Jarry, primarul comunist al localităţii Nanterre, vecină cu La Défense, crede că fiul preşedintelui nu are nici o legitimitate sau calificare pentru un asemenea post, părere împărtăşită de mulţi politicieni şi publicul larg.

Dacă funcţia sa este confirmată în decembrie, ascensiunea lui Jean Sarkozy va fi şi mai meteorică decât a tatălui, care a devenit primar al Neuilly, bogata suburbie de lângă La Défense, la 28 de ani, informează Antena3. Sarko junior a obţinut anul trecut un loc în consiliul de la Neuilly.

Preşedinţia EPAD, agenţia ce manageriază districtul de afaceri, este un post politic, astfel că nu există dubii că Jean va fi numit. Ca şef al agenţiei publice, el va supraveghea extinderea de multe miliarde a districtului, loc unde multe companii îşi au sediul. Tatăl său a ocupat de asemenea această funcţie, înainte de alegerea sa la preşedinţia Franţei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe Nicolas Sarkozy jean sarkozy