x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moody's: Probabilitatea ca Grecia să intre în incapacitate de plată este de 100%

Moody's: Probabilitatea ca Grecia să intre în incapacitate de plată este de 100%

25 Iul 2011   •   07:30
Moody's: Probabilitatea ca Grecia să intre în incapacitate de plată este de 100%

Moody's a redus ratingul de credit al Greciei cu trei trepte, de la "Caa1" la "Ca", apreciind ca pachetul de finantare externa agreat de liderii UE pentru statul elen implica "pierderi economice substantiale" pentru creditorii privati ai tarii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Agentia noteaza, intr-un comunicat transmis luni, ca perspectiva ratingului Greciei este una dinamica, calificativul tarii si al titlurilor emise de guvern urmand sa fie reevaluat dupa finalizarea programelor de schimburi de obligatiuni prin care creditorii privati vor participa la "bailout".

"Programul anuntat de UE si de Institutul pentru Finante Internationale, care reprezinta marile institutii financiare, implica o probabilitate de 100% a unui schimb (de obligatiuni) de urgenta, si implicit a intrarii in default (incapacitate de plata - n.r.)", apreciaza Moody's.

Pachetul de finantare convenit de liderii europeni pentru Grecia consta in imprumuturi de 109 miliarde euro de la guvernele zonei euro si FMI pana in 2014, la care se va adauga o contributie de 50 miliarde euro din partea creditorilor privati, prin schimburi de obligatiuni si rascumpararea titlurilor in vederea reducerii datoriilor statului.

×