x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 18 persoane au murit în Mexic, după ce un microbuz a plonjat într-o râpă

Cel puțin 18 persoane au murit în Mexic, după ce un microbuz a plonjat într-o râpă

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2023   •   11:15
Cel puțin 18 persoane au murit în Mexic, după ce un microbuz a plonjat într-o râpă
Sursa foto: Twitter @saloni202020

Cel puțin 18 persoane au murit în vestul Mexicului, unde un microbuz cu pasageri a plonjat joi de pe autostradă într-o râpă. Pasagerii erau în majoritate migranți și se îndreptau spre granița cu SUA.

În drum spre orașul Tijuana, situat la granița de nord, autobuzul transporta aproximativ 42 de pasageri, printre care cetățeni din India, Republica Dominicană și națiuni africane.

Autobuzul, care face parte din linia de pasageri Elite, s-a prăbușit în apropiere de Barranca Blanca, pe autostrada de lângă capitala statului Tepic. Salvarea a fost "extrem de dificilă", a declarat Jorge Benito Rodriguez, secretarul pentru securitate și protecție civilă din Nayarit, deoarece prăpastia avea o adâncime de aproximativ 40 de metri.

Cel puțin 18 persoane au murit, iar aproximativ 20 de persoane au fost transportate la spital, starea unei femei fiind descrisă ca fiind "delicată".

Șoferul autobuzului a fost reținut, a anunțat guvernul statului Nayarit într-un comunicat, autoritățile suspectându-l că a depășit cu viteză într-o curbă, scrie Reuters.

Luna trecută, un accident de autobuz în statul Oaxaca s-a soldat cu 29 de morți, iar în februarie, un autobuz care transporta migranți din America de Sud și Centrală s-a prăbușit în centrul Mexicului, provocând moartea a 17 persoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mexic accident microbuz