x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 40 de ţigani vor fi plătiţi ca să plece din Italia

40 de ţigani vor fi plătiţi ca să plece din Italia

19 Mai 2009   •   00:00

Autorităţile din provincia italiană Pisa au repatriat 40 de ţigani români care au acceptat să părăsească Italia în schimbul unor sume cuprinse între 500 şi 1.500 de euro, relatează pagina online a agenţiei AGI.



În urmă cu două săptămâni, nouă localităţi din provincia italiană Pisa (regiunea Toscana, nord-vest) anunţau că le oferă familiilor de ţigani venite din România sume cuprinse între 500 şi 1.500 de euro pentru a pleca din Italia minim un an. Programul este finanţat din fonduri publice puse la dispoziţie de localităţi din provincia Pisa, între care şi Primăria oraşului Pisa.

Patruzeci de ţigani au acceptat să părăsească Italia în acest mod. Un autocar al Crucii Roşii i-a transportat peţigani de la Pisa până la Craiova (judeţul Dolj), unde au ajuns luni seara.

În contextul repatrierii ţiganilor, autorităţile italiene au închis două tabere ilegale în care locuiau aceştia - Aurelia Nord şi Cisanello - amândouă în oraşul Pisa.

Programul de stimulare a repatrierii a costat mai puţin de 30.000 de euro. Fiecare familie de ţigani a primit sume cuprinse între 500 şi 1.500 de euro (în funcţie de numărul membrilor).

În schimb, ţiganii au semnat declaraţii în care se obligă să nu solicite alte forme de asistenţă socială şi să nu revină pe teritoriul Italiei cel puţin un an.
Mediafax

×
Subiecte în articol: diaspora