x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 60% dintre angajaţii Casei Albe sunt femei şi 44% au origini rasiale şi etnice diverse

60% dintre angajaţii Casei Albe sunt femei şi 44% au origini rasiale şi etnice diverse

02 Iul 2021   •   11:30
60% dintre angajaţii Casei Albe sunt femei şi 44% au origini rasiale şi etnice diverse

Femeile formează 60% din personalul Casei Albe numit de preşedintele american, Joe Biden, iar persoanele cu origini rasiale şi etnice diverse reprezintă 44%, potrivit unui raport anual prezentat joi Congresului, transmite Reuters.

Potrivit Casei Albe, raportul - care include numele, titulaturile şi salariile tuturor celor numiţi politic - arată că administraţia Biden este cea mai diversă din istoria Statelor Unite, în linie cu angajamentul preşedintelui democrat de a construi o administraţie similară în diversitate Americii.

Raportul mai arată un decalaj salarial între bărbaţi şi femei de doar sub un procent, bărbaţii câştigând în medie 94.639 de dolari, iar femeile 93.752.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, şi şeful de personal, Ron Klain, sunt printre angajaţii cel mai bine plătiţi, cu salarii de 180.000 de dolari pe an, aproape egale cu al lui Elizabeth Hone, consilier special pentru telecomunicaţii, plătită cu 183.164 de dolari pe an.

Administraţia Biden a numit 1.500 de persoane în funcţii în guvernul federal în primele 100 de zile de mandat, dublu faţă de orice altă administraţie în acelaşi interval de timp.

Salarizarea „aproximativ egală” pentru femei şi bărbaţi în administraţia Biden vine în contrast puternic cu situaţia din fosta administraţie Trump, unde decalajul era de 20%, şi chiar cu administraţia Obama, cu un decalaj de 11% în ultimul an de mandat.

Pew Research Center a raportat în mai că decalajul salarial general între bărbaţi şi femei în SUA era de circa 16%, ceea ce înseamnă că, în medie, unei femei îi sunt necesare 42 de zile în plus pentru a câştiga cât un bărbat.

Pe de altă parte, conform raportului înaintat Congresului, femeile şi persoanele de culoare au o reprezentare ceva mai redusă printre cei 59 de angajaţi de rang superior ai Casei Albe, în cazul femeilor, de 56%, iar al celor cu origini rasiale şi etnice diverse, de 36%.

×
Subiecte în articol: casa alba