x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 9 turişti din Australia, în stare gravă după ce au consumat o substanţă care semăna cu cocaina

9 turişti din Australia, în stare gravă după ce au consumat o substanţă care semăna cu cocaina

04 Ian 2018   •   13:14
9 turişti din Australia, în stare gravă după ce au consumat o substanţă care semăna cu cocaina

Nouă turişti tineri au fost transportaţi de urgenţă la un spital din vestul oraşului australian Perth, după ce au consumat un drog despre care au crezut că este cocaină, scrie BBC.

Trei dintre aceştia se află în stare critică, după ce au consumat o pudră albă. Substanţă era adresată altcuiva.

Cei nouă turişti au suferit convulsii, paralizie şi halucinaţii.

Testele efectuate pe substanţa consumată au descoperit că aceasta conţinea hisocină, un medicament prescris, care a câştigat notoritate drept drogul violului.

Turiştii, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, stăteau într-o casă din Victoria Park, când un pachet a sosit la acea adresă, pachet adresat celui care a stat anterior în acea locuinţă.

Cei nouă au decis să deschidă pachetul în care au găsit o pudră albă, împachetată într-o bucată de hârtie pe care scria “scoop”. “Scoop” poate fi o referinţă la “scopolamină”, o altă denumire pentru hisocină.

Turiştii au crezut că această pudră este cocaină, motiv pentru care au decis să o împartă în nouă doze. La scurt timp după consumarea substanţei, aceştia au paralizat şi nu au mai putut să cheme ajutor.

“Nu aveam putere, nu puteam face nimic”, a spus unul dintre turişti, Simone. Echipele de salvare au fost anunţate abia după ce un alt prieten al celor nouă a ajuns la locuinţa acestora. 

×