x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost furat un seif descoperit într-o vilă care i-a aparţinut baronului drogurilor Pablo Escobar

A fost furat un seif descoperit într-o vilă care i-a aparţinut baronului drogurilor Pablo Escobar

20 Ian 2016   •   14:45
A fost furat un seif descoperit într-o vilă care i-a aparţinut baronului drogurilor Pablo Escobar

Un seif descoperit sub o vilă din Miami Beach, care i-a aparţinut fostului baron al drogurilor columbian Pablo Escobar, a fost furat, înainte ca actualul proprietar să ştie ce conţinea, relatează AFP.

Christian Berdouare a achiziţionat vila în 2014 cu 10 milioane de dolari şi în urmă cu 10 zile a început să o demoleze piatră cu piatră în căutarea unor potenţiale comori, sigur de faptul că Escobar "avea obiceiul să ascundă bani în toate casele sale".

Berdouare, ale cărui planuri prevăd şi construirea unei noi vile, mai impunătoare, în acest loc care oferă o panoramă superbă asupra golfului Biscayne şi a zgârie-norilor din Miami, a avut aparent dreptate, însă nu s-a putut bucura prea mult timp de descoperirea sa.

"Seiful era îngropat sub podeaua de marmură şi a fost descoperit de un angajat care lucra la demolarea casei, însă, chiar înainte să fie scos din acel loc, a fost furat", a explicat jurnaliştilor Jennifer R. Valoppi, soţia lui Christian Berdouare, fără a oferi detalii suplimentare despre dimensiunea seifului sau despre dispariţia sa ciudată.

Pablo Escobar, liderul cartelului Medellin şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a fost unul dintre principalii baroni ai drogurilor din anii '80, fiind responsabil pentru cele mai mai mari exporturi de cocaină către Statele Unite în anii '80 şi la începutul anilor '90. În 1993 a fost ucis în fieful său, la vârsta de 44 de ani.

Escobar nu a locuit niciodată în casa din Miami, însă s-a dus acolo de mai multe ori. Baronul drogurilor cumpărase casa în 1980, însă aceasta i-a fost confiscată de autorităţile americane în 1987.

×
Subiecte în articol: Pablo Escobar safe