x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost recuperat primul cadavru din epava avionului Air France prăbuşit în 2009

A fost recuperat primul cadavru din epava avionului Air France prăbuşit în 2009

05 Mai 2011   •   19:55
A fost recuperat primul cadavru din epava avionului Air France prăbuşit în 2009
Sursa foto: /Reuters

164031-air-france.jpgEchipele de căutare au scos la suprafaţă primul cadavru nedescompus descoperit pe fundul mării, după prăbuşirea avionului Air France în iunie 2009. Toate cele 228 de persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa în urma celei mai mari catastrofe aviatice din istoria companiei aeriene.

 

Jandarmeria franceză a anunţat că descoperirea a fost făcută la 4.000 de metri adâncime, cadavrul fiind încă fixat în scaun cu centura de siguranţă. Cadavrul va fi repatriat în Hexagon imediat după încheierea testelor ADN.

 

Experţii în cercetări submarine susţin, conform cotidianului britanic The Guardian, că temperaturile scăzute înregistrate la adâncimi mari, precum şi lipsa de oxigen ar putea contribui la conservarea trupurilor victimelor, pericolul de descompunere apărând în momentul aducerii acestora la suprafaţă.

 

În primele zile de la consumarea tragediei, salvatorii au scos la suprafaţă doar fragmente ale câtorva zeci de cadavre, a căror identificare nu a fost posibilă prin intermediul testelor ADN. În urmă cu câteva zile, echipele de căutare au descoperit şi cele două cutii negre ale avionului Airbus 330. 

×
Subiecte în articol: accident aviatic air france