x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit Barbara Bush, fostă primă doamnă a Americii

A murit Barbara Bush, fostă primă doamnă a Americii

18 Apr 2018   •   06:49
A murit Barbara Bush, fostă primă doamnă a Americii

Barbara Bush, soţia fostului preşedinte al SUA George Bush, a murit marţi, la vârsta de 92 de ani. Decesul a fost anunţat de familie. In urma cu doua zile, starea de sanatate a fostei Prime doamne s-a deteriorat, dar pacientul a refuzat orice tratament, procedandu-se doar la o diminuare a suferintei.

 

Barbara Bush a fost un personaj unic în istorie, care şi-a văzut atât soţul, cât şi unul dintre fii la Casa Albă. A fost soţia celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, George Herbert Walker Bush (1989-1993) şi mama celui de-al 43-lea, George Walker Bush (2001-2009).

In ianuarie, Barbara şi George Bush senior au aniversat 73 de ani de căsnicie. Cei şase copii ai lor au preluat de la tată porecla dată cu afecţiune mamei: "vulpea argintie". În spatele imaginii ei cu părul complet alb se ascundea o apărătoare înverşunată a familiei. "Va rămâne mult timp în amintiri pentru devotamentul ei faţă de ţară şi familie, pe care le-a servit în egală măsură la fel de neabătut", au declarat preşedintele Donald Trump, şi soţia sa, Melania.

Barbara Bush a respins speculaţiile, potrivit carora si-ar fi influenţat soţul în scopuri politice, urmand, astfel, exemplul predecesoarelor ei la Casa Albă, Nancy Reagan şi Rosalyn Carter: "Nu mă joc cu funcţia lui, iar el nu se joacă cu gospodăria mea", a spus ea la un moment dat.

Născută în 8 iunie 1925, Barbara Pierce a copilărit în Rye, statul New York. În 1941 şi-a întrerupt studiile la colegiul Smith şi s-a logodit cu viitorul preşedinte George Bush, pe atunci aviator în forţa aeriană a marinei SUA, care primise o permisie în timpul celui de-al doilea război mondial. În 1944, avionul lui a fost doborât de japonezi în Pacific, iar el a fost singurul supravieţuitor al echipajului, salvat de un submarin. "Ştiam că o să vină acasă. Era Superman", a mărturisit Barbara Bush, în 2003. George Bush şi "Bar", cum îi mai spunea el, s-au căsătorit în 1945. "A fost lucrul pe care l-am făcut bine", susţinea el. AGERPRES

×