x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Abramovici, "faultat" pe Kilimanjaro

Abramovici, "faultat" pe Kilimanjaro

de Irina Cristea    |    13 Sep 2009   •   00:00

Roman Abramovici a aflat pe pielea lui că există lucruri pe care nici măcar un oligarh rus nu le poate obţine.



Patronul echipei de fotbal Chelsea Londra a trebuit să se recunoască învins în confruntarea cu muntele Kilimanjaro, pe care îşi propusese să îl escaladeze, transmite Sunday Times. Muntele al cărui vârf se înalţă la 5.895 de metri a opus o rezistenţă atât de îndârjită încât miliardarul a intrat în colaps şi a fost coborât pe targă din cauza unor probleme respiratorii.

ŞAPTE VITEJI
Expediţia organizată de Abramovici cu şi pentru şase prieteni de-ai săi a avut loc săptămâna trecută. "Trupa", din care se pare că a făcut parte şi Guus Hiddink, fost manager interimar al clubului, a fost însoţită de 113 şerpaşi a reuşit să parcurgă traseul până la 4.000 de metri altitudine. Au trebuit să facă însă cale-ntoarsă după ce lui Abramovici i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. "Nu ni s-a dat o explicaţie exactă pentru cele întâmplate, nu ştim exact de ce nu au mai ajuns în vârf. Ştim însă de la surse din echipa sa că Roman Abramovici a început să aibă probleme respiratorii", a declarat, pentru presa britanică, un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru Parcuri Naţionale din Tanzania.

S-AU GRĂBIT

Aceeaşi sursă a precizat că expediţia lui Abramovici a ales cea mai dificilă variantă de ascensiune, fără să parcurgă procedura de şapte zile de aclimatizare, necesare pentru adaptarea la condiţiile speciale de climă şi presiune. Au purces la drum imediat după ce au coborât din avionul privat al miliardarului, ignorând avertismentele şi statisticile potrivit cărora 20 de oameni mor anual în încercarea de a cuceri muntele Kilimanjaro. Un purtător de cuvânt al patronului clubului Chelsea a confirmat vizita lui Abramovici în Africa, dar nu a oferit alte amănunte.

Comentarii savuroase au apărut la articolul publicat de Sunday Times. Autorul unuia dintre ele a speculat că, după acest eşec, Abramovici va cumpăra muntele şi va ordona ca acesta să fie nivelat până la altitudinea de 4.000 de metri, la care a reuşit el să ajungă.


×
Subiecte în articol: externe