x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident aviatic în Elveţia: Două persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni

Accident aviatic în Elveţia: Două persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni

de Mediafax    |    15 Oct 2011   •   11:05

Pilotul si pasagerul unui avion de mici dimensiuni au murit dupa ce aparatul de zbor s-a prabusit la marginea unei paduri din cantonul elvetian Vaud (vest), a anuntat astazi politia elvetiana, citata de AFP.

Pilotul, un barbat de 29 de ani cu domiciliul in Anglia, este cetatean britanic, a declarat un purtator de cuvant al politiei cantonale, Stephane Birrer.

In schimb, nationalitatea pasagerului, un barbat de 40 de ani domiciliat in Elvetia, nu este cunoscuta deocamdata, a adaugat el.

Politia a precizat intr-un comunicat ca avionul marca Piper a decolat vineri, la ora 10.35 (11.35, ora Romaniei), de pe aerodromul Colombier, din cantonul Neuchatel (vest), pentru a merge la Amiens, in nordul Frantei.

La 30 de minute dupa decolare, autoritatile responsabile cu controlul spatiului aerian au pierdut contactul cu aparatul, in timp ce survola cantonul Vaud.

Cautarile, efectuate cu ajutorul a trei elicoptere, au permis gasirea epavei avionului, in jurul orei 16.30 (17.30, ora Romaniei), in locul cunoscut drept Petit Beauregard, la marginea unei paduri din comuna Fontaines-sur-Grandson, in apropiere de lacul Neuchatel.

Cauzele accidentului nu au fost stabilite pana in prezent. Politia elvetiana cauta eventuali martori care ar putea ajuta la ancheta.

×