x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pretenţiile uluitoare ale unui patron de pizzerie către pompieri, în timp ce un băiat de 5 ani plângea cu mâna blocată într-un utilaj de-al său

Pretenţiile uluitoare ale unui patron de pizzerie către pompieri, în timp ce un băiat de 5 ani plângea cu mâna blocată într-un utilaj de-al său

22 Sep 2014   •   15:09
Pretenţiile uluitoare ale unui patron de pizzerie către pompieri, în timp ce un băiat de 5 ani plângea cu mâna blocată într-un utilaj de-al său

Sajid Mahmood, un proprietar de pizzerie din oraşul englez Olton, a făcut o impresie penibilă pompierilor care au venit în restaurantul său pentru a salva un copil de cinci ani care îşi blocase mâna într-un utilaj.

Copilul, fiul unui angajat, îşi prinsese mâna într-un utilaj de rulat coca. Când pompierii au venit să taie aparatul, Sajid Mahmood s-a rugat de ei să nu distrugă maşina, care îl costase 1.500 de lire sterline, propunându-le în schimb să demonteze aparatul piesă cu piesă.

Pompierii l-au informat pe patron că băiatul este pe cale să-şi piardă trei degete, însă acesta a insistat ca utilajul său să nu fie tăiat.

"Pizzeria era încă deschisă, clienţii mâncau iar angajaţii stăteau şi nu ofereau niciun ajutor. Am întrebat dacă chiar există un copil care şi-a blocat mâna într-un utilaj, iar ei au confirmat. În bucătărie angajaţii continuau să prepare pizza de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat", a povestit Stephen Hodgetts, comandantul brigăzii de pompieri.

Acesta a spus că aparatul de rulat coca nu avea niciun element de protecţie. Când s-a luat decizia ca aparatul să fie tăiat, Sajid Mahmood ar fi devenit agresiv.

"Copilul plângea de durere. Patronul era însă mai preocupat de maşină. Ne-a zis să nu o tăiem, căci costă bani. M-am arătat îngrijorat de lipsa lui de compasiune, şi-a cerut scuze, dar a continuat să ne roage să nu tăiem maşina", a relatat pompierul.

Pompierii au tăiat în cele din urmă utilajul, degetele copilului fiind salvate.

Sajid Mahmood a primit o amendă de 6.000 de lire sterline pentru că nu a asigurat normele de siguranţă la locul de muncă şi a fost pus să plătească încă 7.000 de lire sterline pentru intervenţia pompierilor.

×
Subiecte în articol: pompieri pizza