x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accidentul aviatic în care a murit Eduardo Campos, provocat de O SERIE de erori de pilotaj

Accidentul aviatic în care a murit Eduardo Campos, provocat de O SERIE de erori de pilotaj

16 Ian 2015   •   20:08
Accidentul aviatic în care a murit Eduardo Campos, provocat de O SERIE de erori de pilotaj

Accidentul aviatic de pe 13 august în urma căruia candidatul socialist la preşedinţia Braziliei, Eduardo Campos, şi-a pierdut viaţa a fost provocat de o serie de erori de pilotaj, se arată în raportul comisiei de anchetă a armatei dezvăluit vineri de presa braziliană şi rezumat de AFP.

Conform documentului, comandantul nu avea pregătirea necesară pentru pilotarea respectivului tip de avion, Cessna 560 XL. El nu a respectat procedurile pentru aterizarea în condiţii meteo nefavorabile şi, după ce a ratat aterizarea, a luat din nou altitudine pentru a face o nouă încercare. Dar atunci şi-a pierdut reperele spaţiale şi a împins maneta de gaze la maxim, fără să-şi dea seama că avionul se îndrepta către sol într-un unghi de 70 de grade.

Cutiile negre nu erau activate, dar în raport se menţionează că, în urma examinării epavei, experţii nu au observat vreun element care să indice eventuale defecţiuni tehnice ale avionului. Vremea nefavorabilă şi starea pistei au fost factori ce au favorizat producerea accidentului, soldat cu şapte victime, dar pilotul a acţionat cu o încredere de sine excesivă şi nu s-a înscris pe culoarul aerian indicat pentru aterizare, se mai arată în raport.

Eduardo Campos şi-a pierdut viaţa în acest accident cu numai două luni înaintea primului tur al alegerilor.

×
Subiecte în articol: eduardo campos