x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acord în Ucraina. Kievul a anunţat oprirea luptelor pe aeroportul din Doneţk

Acord în Ucraina. Kievul a anunţat oprirea luptelor pe aeroportul din Doneţk

02 Dec 2014   •   08:27
Acord în Ucraina. Kievul a anunţat oprirea luptelor pe aeroportul din Doneţk

Luptele violente pe aeroportul din Doneţk din estul separatist prorus al Ucrainei au fost oprite după o întâlnire între un general rus şi un general ucrainean, a anunţat luni seară armata ucraineană.

'Luptele au fost oprite în jurul aeroportului în urma negocierilor' între generalul ucrainean Volodîmir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov, a declarat Statul Major al operaţiunii ucrainene în estul ţării într-un comunicat pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres. Unul din liderii separatişti, Andrei Purghin, a declarat pentru AFP că negocieri în legătură cu aeroportul erau în curs de desfăşurare 'între militari' şi 'vor continua marţi la Doneţk cu OSCE în cadrul acordurilor de la Minsk'.

Aeroportul din Doneţk este unul dintre punctele fierbinţi din estul separatist prorus disputat de armata ucraineană şi rebeli de mai multe luni.

Luni dimineaţă, un purtător de cuvânt militar ucrainean Andri Lîsenko a declarat că este imposibil de făcut un bilanţ al pierderilor din zona aeroportului din cauza luptelor neîntrerupte timp de trei zile.

×