x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ACORD LA KIEV. Preşedinţia ucraineană anunţă că s-a ajuns la o înţelegere în negocierile cu mediatorii UE

ACORD LA KIEV. Preşedinţia ucraineană anunţă că s-a ajuns la o înţelegere în negocierile cu mediatorii UE

21 Feb 2014   •   09:13
ACORD LA KIEV. Preşedinţia ucraineană anunţă că s-a ajuns la o înţelegere în negocierile cu mediatorii UE
Sursa foto: YEVGENY MALOLETKA/EPA

Preşedinţia ucraineană anunţă că s-a ajuns la o înţelegere în negocierile cu mediatorii UE - miniştrii de Externe ai Franţei, Germaniei şi Poloniei -, opoziţia şi Federaţia Rusă. Înţelegerea ar urma să fie semnată în cursul acestei zile, anunţă BBC News. Între timp, după cea mai sângeroasă zi a protestelor de la Kiev, soldată cu cel puţin 100 de morţi, potrivit presei internaţionale, în Piaţa Independenţei se mai află, în această dimineaţă, câteva sute de persoane.

Laurent Fabius (Franţa), Frank-Walter Steinmeier (Germania) şi Radoslaw Sikorski (Polonia) au negociat cu Administraţia Viktor Ianukovici şi cu liderii opoziţiei un plan pentru depăşirea crizei din Ucraina, după violenţele din ultimele zile.

Joi seară, premierul Poloniei anunţase că preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, ar accepta organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate în cursul anului 2014, precum şi formarea unui guvern de uniune naţională în următoarele zece zile.

Ulterior, opoziţia din Ucraina a susţinut că nu există niciun acord cu regimul Viktor Ianukovici.

Uniunea Europeană încearcă să impună o soluţie de compromis care să pună capăt crizei, însă cei trei miniştri de externe europeni - polonez, francez şi german, care au discutat cu puterea şi opoziţia, nu au reuşit deocamdată să convingă taberele să încheie un acord.

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat joi seara un bilanţ de 75 de morţi începând de marţi.

Bilanţul precedent anunţa 67 de morţi începând de marţi. În plus, începând de joi dimineaţă, "76 de persoane sunt spitalizate în stare gravă", a adăugat Ministerul ucrainean al Sănătăţii.

×