x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzaţii grave la adresa observatorilor OSCE: "beau whisky şi bere în loc să supravegheze aplicarea acordurilor"

Acuzaţii grave la adresa observatorilor OSCE: "beau whisky şi bere în loc să supravegheze aplicarea acordurilor"

04 Iun 2015   •   17:22
Acuzaţii grave la adresa observatorilor OSCE: "beau whisky şi bere în loc să supravegheze aplicarea acordurilor"

Guvernatorul provinciei ucrainene Lugansk, Ghennadi Moskal, numit de autorităţile de la Kiev, a declarat joi că observatorii internaţionali din misiunea OSCE 'beau whisky şi bere' de seara până dimineaţa în loc să supravegheze aplicarea acordurilor de pace de la Minsk în estul Ucrainei, transmite agenţia EFE.

Observatorii OSCE 'trebuie să se deplaseze în teritoriile controlate de separatiştii proruşi, nu să bea toată noaptea whisky şi bere la restaurantul hotelului', a spus oficialul ucrainean într-un interviu acordat postului 'Radio Libertatea'. El a susţinut că de fiecare dată când merge la hotelul unde sunt cazaţi observatorii OSCE îi găseşte pe aceştia la restaurant.

Acuzaţiile guvernatorului regiunii Lugansk survin la o zi după prima confruntare majoră între armata ucraineană şi insurgenţii proruşi după armistiţiul încheiat în luna februarie. În luptele desfăşurate în jurul oraşului Mariinka, ambele tabere au folosit inclusiv armamentul greu care - în virtutea acordurilor de la Minsk, a căror aplicare trebuie monitorizată de observatorii OSCE - ar fi trebuit retras departe de linia frontului.

Armata ucraineană a declarat că a fost nevoită să readucă aceste tipuri de arme în respectiva zonă pentru a putea respinge ofensiva rebelilor, iar guvernatorul citat de agenţia EFE i-a acuzat pe aceştia din urmă că nu şi-au retras artileria grea, ci doar au simulat retragerea înlocuind unele echipamente cu altele. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: osce ucraina