x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Jazeera NU va difuza înregistrarea CRIMELOR comise de Mohamed Merah

Al Jazeera NU va difuza înregistrarea CRIMELOR comise de Mohamed Merah

27 Mar 2012   •   17:14
Al Jazeera NU va difuza înregistrarea CRIMELOR comise de Mohamed Merah

Postul de televiziune arab Al Jazeera a decis sa nu difuzeze inregistrarea video cu crimele comise de islamistul francez de origine algeriana Mohamed Merah. Filiala franceza a televiziunii cu sediul in Qatar intrase in posesia inregistrarii video cu ale celor sapte crime, iar dupa vizionarea acesteia, conducerea televiziunii a anuntat ca difuzarea imaginilor nu ar fi oportuna. De asemenea, Al Jazeera a declinat toate ofertele de cumparare a inregistrarii.

Intitulat "Al Qaeda ataca Franta", filmul, aflat pe un stick USB, are o durata de 25 de minute, conform unei surse judiciare pariziene, care a declarat site-ului de stiri 20 Minutes ca "filmul este foarte, foarte bine realizat. Editarea este profesionala, cu versuri din Coran si cantece inserate intre crime".

La randul sau, Zied Tarrouche, seful filialei Al Jazzera de la Paris, a declarat canalului BFM TV ca a vizionat inregistrarea. "Crimele comise sunt prezentate in ordine cronologica. Mai intai, primul soldat, la Montauban, apoi ceilalti doi, dupa care urmeaza crimele de la liceul din Toulouse. Pe inregistrare se aude vocea celui care a comis crimele si, de asemenea, plansetele victimelor. Sentimentele mele sunt de groaza, ca ale oricarei fiinte umane care ar vedea asa ceva", a declarat Tarrouche, conform BBC.

Tot marti, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat ca "Al Jazeera a luat o decizie rationala, iar daca imaginile vor fi preluate de alte televiziuni sau organizatii care raspandesc idei teroriste, nu vom ezita sa blocam difuzarea semnalului".

"Sunt fericit ca toata lumea din presa franceza si internationala considera ca difuzarea imaginilor este o insulta pentru memoria copiilor, pentru memoria victimelor si pentru durerea rudelor", a mai spus seful statului francez.

Islamistul de origine algeriana Mohamed Merah, in varsta de 23 de ani, antrenat in tabere teroriste din Pakistan si Afganistan si sustinator al retelei Al-Qaida, a ucis in perioada 11 - 15 martie trei militari francezi, precum si trei elevi si un profesor evrei, la Toulouse si Montauban, in sudul Frantei.

×