x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Qaida ameninţă cu atentate în Marea Britanie

Al-Qaida ameninţă cu atentate în Marea Britanie

06 Mai 2011   •   09:04
Al-Qaida ameninţă cu atentate în Marea Britanie
164073-.jpgAnwar al-Awlaki, considerat de unii a fi succesorul lui Osama bin Laden la şefia reţelei teroriste al-Qaida, ar fi căzut în plasa jurnaliştilor britanici, dezvăluindu-şi planurile pentru Marea Britanie: un val de atentate sângeroase.

Anwar al-Awlaki, în vârsta de 40 de ani, educat în SUA dar trăind în Yemen, ar fi căzut în capcana întinsă de un jurnalist de la The Sun. Acesta i-a scris pe adresa de mail a reţelei yemenite, dându-se drept un fanatic din Marea Britanie, numit "Q. Khan".

Liderul terorist, convins că se afla în faţa mesajului unui conducător al unei celule britanice, i-a răspuns, cerându-i să comită un val de atentate sângeroase, de tipul celor de la Mumbai, din 2008, când 164 de persoane au fost ucise de terorişti.

"Opţiunile pe care le aveţi pentru atacuri sunt bombe cilindru, asasinări sau folosirea unei arme de foc într-o locaţie inţesată de duşmanii noştri".

Publicaţia britanică a mers direct la serviciile de securitate cu schimbul de mesaje electronice, care ar dovedi ca Awlaki încearcă sa recruteze fanatici în Marea Britanie prin intermediul Internetului.

×
Subiecte în articol: atentate osama bin laden ucis al-awlaki