x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alcool de contrabandă în India. Bilanțul deceselor urcă la 42. Cel puțin 100 de persoane la spital

Alcool de contrabandă în India. Bilanțul deceselor urcă la 42. Cel puțin 100 de persoane la spital

28 Iul 2022   •   11:35
Alcool de contrabandă în India. Bilanțul deceselor urcă la 42. Cel puțin 100 de persoane la spital

Bilanțul deceselor indienilor care au băut alcool de contrabandă urcă la cel puțin 42, în timp ce cel puțin 100 de persoane sunt internare la spital.

Oficiali din polițiile districtelor Botad și Ahmedabad din statul Gujurat au declarat că cel puțin 42 de persoane au murit după ce au consumat alcool de contrabandă.

"31 de persoane au murit după ce au consumat alcool contrafăcut la Botad. Alte aproximativ 50 de persoane au fost internate la spital în districtul vecin Bhavnagar", a declarat pentru AFP inspectorul general al poliției din districtul Bhavnagar, Ashok Yadav.

Și districtul Ahmedabad a înregistrat 11 decese, potrivit inspectorului general de aici, V. Chandrasekar.

Gujarat, de unde provine premierul Narendra Modi, este un stat în care consumul și vânzarea de alcool sunt interzise prin lege. Potrivit lui Ashok Yadav, oamenii din jumătate de duzină de sate au băut duminică alcool furnizat de un dealer local.

"Ancheta a arătat că victimele au consumat metanol industrial, care le-a provocat moartea", a declarat ministrul de interne al statului, Harsh Sanghavi, într-o declarație.

Potrivit lui Sanghavi, 97 de persoane au fost internate în spital pentru tratament, dintre care două sunt în stare critică.

Poliția a luat măsuri drastice împotriva distileriilor ilegale de alcool din Gujarat și a arestat mai multe persoane, spunea miercuri șeful poliției de stat Ashish Bhatia.

Sute de oameni mor în fiecare an în India din cauza alcoolului produs în distilerii ilegale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: india