x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri generale în Ungaria pe 6 aprilie

Alegeri generale în Ungaria pe 6 aprilie

de Agerpres    |    18 Ian 2014   •   18:36
Alegeri generale în Ungaria pe 6 aprilie

Preşedintele Janos Ader a fixat pentru 6 aprilie data desfăşurării alegerilor generale în Ungaria, informează sâmbătă agenţia MTI.

Opoziţia ungară de stânga a ales un candidat unic şi o listă electorală comună pentru scrutinul legislativ din primăvară, informa recent EFE, citând presa de la Budapesta. Cel care-l va înfrunta pe premierul conservator Viktor Orban va fi Attila Mesterházy, preşedintele Partidului Socialist Ungar (MSZP). De profesie economist şi în vârstă de 40 de ani, Mesterházy a ajuns în fruntea socialiştilor ungari după alegerile din anul 2010, când partidul conservator Fidesz a obţinut în parlament o majoritate zdrobitoare, de peste două treimi.

Potrivit unui sondaj recent, conservatorii lui Viktor Orban se bucură de sprijinul a circa 47% din populaţie, în timp ce MSZP şi 'Împreună 2014' ajung împreună abia la 26% din intenţiile de vot, procent care ar urca la 33% în eventualitatea includerii partidului Coaliţia Democratică în alianţă; ultranaţionaliştii din Jobbik sunt cotaţi cu 13% din voturi. 

×
Subiecte în articol: alegeri ungaria 2014