x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi morți după atacul pe Aeroportul din Chișinău. Atacatorul este rus, posibil mercenar Wagner

Doi morți după atacul pe Aeroportul din Chișinău. Atacatorul este rus, posibil mercenar Wagner

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   19:01
Doi morți după atacul pe Aeroportul din Chișinău. Atacatorul este rus, posibil mercenar Wagner
Sursa foto: sursa Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Update Agresorul este un cetățean din Rusia, arată surse apropiate forțelor care au intervenit pentru neutralizarea agresorului

Cel care a comis atacul este cetățean străin căruia nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova. El ar fi scos o armă și a efectuat mai multe împușcături în zona sterilă de pe aeroport.

Update: Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău.

Update Atacatorul a fost reținut, relatează site-ul Agora.md. Cei doi oameni împușcați sunt morți. În contextul acestui incident grav, pasagerilor cursei Varșovia - Chișinău, care a aterizat la ora locală 17:41, nu li s-a permis să debarce din avion.

Știre inițială: Mai multe împușcături au fost auzite vineri, în jurul orei 17.00 la Aeroportul Internațional Chișinău. Conform unor informații ale Ziarului de Gardă din Republica Moldova, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia.

La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe. Conform primelor informații citate de ZdG, cel puțin o persoană, polițist de frontieră, a fost rănită. Oamenii care lucrează la Aeroport au fost evacuați din clădire, scrie Mediafax.

Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împușcături în aer, iar ulterior, ar fi tras și în direcția unor polițiști de frontieră.

Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care bărbatul a efectuat împușcăturile și nici cum a ajuns acesta cu armă la aeroport.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a confirmat pentru ZdG că au loc împușcături și a spus că va reveni cu detalii.

„Fără comentarii. Aeroportul este un obiectiv ca și oricare altul, vă rog să vă adresați la organele competente, nu la Aeroport”, a declarat Constantin Vozian, administratorul Aeroportului Internațional Chișinău. El a mai adăugat că nu cunoaște detalii. „Nu cunosc. Eu, în acest moment, merg spre Aeroport să văd ce se întâmplă. Nu știu ce este. Cred că e cazul să vorbiți cu poliția, cu organele de drept”, a mai spus Vozian.

Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului, conform presei locale.

Autoritățile au confirmat existența a două victime.

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu un comunicat despre incidentul de la Aeroport

"Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația. În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă 2 victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului", se arată în comunicatul MAI. Unul dintre cetățenii străini căruia nu i s-a permis intrarea în R.Moldova ar fi scos o armă și a efectuat mai multe împușcături în zona sterilă de pe aeroport. Preliminar, un angajat al IGPF a fost împușcat, dar nu se cunosc detalii despre starea acestuia de sănătate. Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat într-o încăpere de la aeroport. La fața locului a intervenit poliția, dar și serviciile abilitate.

×
Subiecte în articol: alerta aeroport chisinau foc victime