x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ! Israelul lovește armata siriană pe Înălțimile Golan după tiruri "rătăcite" de rachete peste frontieră

ALERTĂ! Israelul lovește armata siriană pe Înălțimile Golan după tiruri "rătăcite" de rachete peste frontieră

28 Sep 2015   •   07:39
ALERTĂ! Israelul lovește armata siriană pe Înălțimile Golan după tiruri "rătăcite" de rachete peste frontieră

Israelul a lovit obiective ale armatei siriene duminică pe Înălțimile Golan, au anunțat surse din ambele părți, în timp ce Israelul a declarat că a ripostat la tiruri "rătăcite" de rachete trase peste frontieră din Siria vecină aflată în război, relatează Reuters.

Surse din rândul rebelilor în sudul Siriei și un ONG de monitorizare cu sediul în Marea Britanie au declarat că cel puțin trei atacuri aeriene israeliene au vizat obiective ale armatei în apropiere de frontiera cu partea israeliană ocupată a platoului strategic.

Armata israeliană a confirmat că a vizat două posturi ale armatei siriene, dar a afirmat că a folosit foc de artilerie și nu lovituri aeriene, ca răspuns la rachete "rătăcite" trase din interiorul Siriei și care au căzut pe teritoriul ei.

Luptele dintre forțele guvernamentale și rebeli în zona Quneitra din partea siriană a Platoului Golan s-au intensificat în ultimele zile.

Acesta a fost primul foc israelian tras asupra sudului Siriei în mai mult de o lună. Israelul a mai atacat forțele armate siriene și pe inamicul său Hezbollahul libanez, un aliat al Damascului, în timpul războiului civil ce durează de patru ani în interiorul vecinului său ostil, amintește Reuters.

În ultima lună, Israelul a efectuat cel mai mare bombardament de la începutul conflictului și a ucis militanți palestinieni, ca răspuns la tiruri peste frontieră.

Israelul afirmă că guvernul sirian este responsabil pentru orice revărsare a violenței.

Eforturile diplomatice de a găsi o soluție la războiul sirian s-au intensificat în timp ce un număr record de migranți au sosit în Europa și Rusia își intensifică ajutorul militar pentru președintele aliat Bashar al-Assad.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu și președintele Vladimir Putin au convenit, săptămâna trecută, să înființeze o echipă de coordonare israeliano-rusă pentru a preveni schimburi de focuri accidentale între cele două țări în Siria.

Israelul a capturat vestul Platoului Golan în războiul din 1967 în Orientul Mijlociu și l-a anexat, o acțiune nerecunoscută pe plan internațional, mai amintește Reuters.  

Agerpres

×