x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în Libia. "Pot avea loc atacuri teroriste fără discriminare, la adresa turiştilor"

Alertă în Libia. "Pot avea loc atacuri teroriste fără discriminare, la adresa turiştilor"

24 Ian 2013   •   15:47
Alertă în Libia. "Pot avea loc atacuri teroriste fără discriminare, la adresa turiştilor"

Autorităţile libiene au emis o alertă pentru turiştii şi străinii din această ţară avertizând că au informaţii că acte de terorism sunt plănuite împotriva străinilor din această ţară, ca urmare a intervenţiei militare din Mali.

"Am aflat de iminenţa unor atacuri teroriste îndreptate împotriva vesticilor în Benghazi. Sfătuim toţi călătorii să evite deplasările neesenţiale în Tripoli, Zuwara, Az Zawiya, al Khums, Zlitan şi Misrata, precum şi pe oraşele de coastă din zona Ras Lanuf, la graniţa cu Egiptul. Există o alertă maximă de terorism. Atacurile ar putea avea loc fără discriminare, inclusiv în locurile frecventate de călătorii străini. Există o alertă şi în privinţa răpirilor pe teritoriul Libiei. În urma intervenţiei militare franceze în Mali, există posibilitatea unor atacuri care au ca ţintă interesele vestice din regiune. Recomandăm prundenţă", se arată în alerta emisă de guvernul libian.

Doi români şi-au pierdut viaţa, săptămâna trecută, într-un atac terorist la o rafinărie din Algeria, pus la cale de Al-Qaeda ca răspuns la intervenţia militarilor francezi în Mali.  

×
Subiecte în articol: alerta terorism atentat libia algeria